Да чуеш „Обичам те“

2016-07-05 17:24:00
Да чуеш „Обичам те“
Снимка: Pixabay

Мда, думите, които всяко момиче иска да чуе. Удивително е какво са направили филмите и литературата с нас. Дори и когато ни е малко срам да си представим романтичния начин, по който чуваме тези думи пак си го представяме смело и мащабно, докато не започнем да го очакваме.

 

Очакването е най-лошото. Не го очаквай. Дори и да не можеш да се стърпиш и да мислиш само за това – смали бързо очакванията си.

 

Проблемът с очакванията е, че искаш не искаш, подсъзнателно ти вече се надяваш, че нещо ще се случи. Затова, когато реалността удари си толкова разочарована. Заради надеждата, която си хранила с твърде много от собствените си представи и твърде малко с онова, което наистина се случва между теб и гаджето ти.

 

Това, че не го казва не значи, че не го мисли. Това не е просто начин да бъдеш успокоена. Действително много момчета се срамуват от такива големи думи, карат ги да се чувстват неудобно, затова предпочитат да ти показват, че те обичат вместо да ти го казват. Понякога това е по-добрия вариант, но напълно те разбирам – искаш да чуеш.

 

От друга страна това, че ти го казва също не винаги значи, че го мисли.  И това не е начин, по който да бъдеш спъната в новия етап на взаимоотношенията между теб и приятеля ти. Но суровата истина е такава, не знаеш дали наистина го мисли, или не го казва защото знае, че иска да го чуеш, или защото иска нещо от теб. По този повод недей да проявяваш съмнение, а просто предпазливост.

 

 

Не се изнервяй ако не чуеш тези думи тогава, когато ти се иска. По една или друга причина винаги чакаме момчето да направи тази огромна крачка, казвайки това, които все искаме да чуваме. Понякога на това момче му трябва бая време и усилия, докато от сърцето му се изтръгнат двете вълшебни думички. И щом си приела, че ще чакаш той да направи първата крачка – значи наистина ще чакаш. Такива неща трябва да стават с времето си. Ако много започне да те дразни, че още не ти го е казал, дръж това дразнение за себе си и го обсъждай с приятелките си не с него. В противен случай рискуваш да го накараш да избърза, казвайки ти това, за което буквално си го помолила да изрече. А това няма да ти донесе удовлетворение. Може би…

 

Ако се изпуснеш първа не се притеснявай. Неловко е, но се случва. Да го кажем прекалено рано, прекалено бързо или прекалено без да искаме. Ако ти се случи – дишай. Нищо лошо не си казала. Единственото ти притеснение трябва да бъде какво той ще отвърне и кога. Може да не чуеш отговора, на който се надяваш, но това не трябва да те натъжава. Ще ти го каже на свой ред, когато се почувства готов.

 

Момчетата са също толкова объркани, колкото нас, когато дойде до споделяне на чувства. Ако трябва да съм честна, на нас ние по-присъщо да си каже нещата, отколкото на тях, затова така както те трябва да проявяват търпение, когато опре до секса, така и ти трябва да проявиш търпение, когато опре до „обичам те“.

 

Защото, когато го чуеш и усетиш, че наистина го мисли ще бъде по-специално от всеки филм, който си гледала и всяка книга, която си прочела. Дори и да ти го каже в близост до тоалетната.

Автор: Моника Цветкова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия