Любопитни факти, свързани с мъжката ерекция

2016-06-06 15:31:00
Любопитни факти, свързани с мъжката ерекция
Снимка: iStock

Всеки знае какво е ерекция, но малцина са тези, които са достатъчно запознати с нея.

 

Младите и здрави мъже приемат ерекцията за даденост, но има и такива, които знаят колко неприятно е, когато тя липсва. Има доста процеси и фактори, които оказват както благоприятно, така и негативно влияние върху ерекцията.

 

Със сигурност знаеш основната информация за ерекцията, но има още любопитни неща, които може да научиш.

 

Съществуват 3 вида ерекция – рефлексна, психогенна и нощна. Първата идва от реалния контакт, т.е когато гаджето те докосва. Психогенната ерекция е резултат от аудиовизуална стимулация или фантазия. Нощната ерекция се случва, когато мъжът спи. Последните два вида ерекции често се случват, когато мъжът най-малко ги иска и това може да му създаде неприятни ситуации.

 

 

Оралната любов увеличава размера на пениса – след направено проучване специалистите са установили, че представителите на силния пол, които са получили орални ласки преди ерекция, после пенисът им пораства повече от обичайното.

 

Килограмите са от значение – мъжете, които имат излишни килограми, са с по-ниски нива на тестостерон, което се отразява негативно на тяхната ерекция. За да бъде всичко в норма, мъжът трябва да се грижи за външния си вид и да няма наднормено тегло.

 

Сънят влияе на ерекцията – когато един мъж не спи достатъчно, той може да наруши своя цикъл на ерекция и това да му създаде проблеми. Нощно време, както вече споменахме, мъжете получават нощна ерекция. Възможно е да има няколко такива в период от по 10-15 минути. Това са спонтанни ерекции, които обикновено дори не са свързани с еротични сънища, а са резултат от чисто физиологическа нужда.

 

Понякога ерекциите са неконтролируеми – статистиката показва, че 30% от представителите на силния пол са недоволни от времетраенето на тяхната ерекция. Повечето от тях се оплакват от липса на контрол върху ерекцията или прекалена възбуда.

 

Някои мъже имат нужда от повече лично пространство – има двойки, които се възбуждат, когато правят секс на обществено място и има възможност някой да ги види, но има и такива, които се притесняват от такива неща. Има мъже, които имат проблеми с ерекцията, защото живеят все още с родителите си, имат съквартиранти или децата им тичат постоянно из апартамента.

 

Понякога кондомите пречат на ерекцията – факт е, че някои мъже получават по-трудно ерекция, когато използват презервативи. Те имат нужда от повече време и допълнително стимулиране, за да се възбудят максимално. Алкохолът и цигарите пречат на ерекцията – доказано е, че никотинът има негативно влияние върху ерекцията. Алкохолът пък пречи на ерекцията, когато мъжът е прекалил с неговата консумация.

 

Ерекцията е по-дълга, когато един мъж не се самозадоволява – когато един мъж не си е посягал дълго време, то неговата първа ерекция след тези няколко дни/седмици на въздържание е значително по-внушителна. Причината за това е, че притокът на кръв към пениса се е увеличил.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия