Грешките във връзката, които може да избегнеш

2016-03-23 11:59:00
Грешките във връзката, които може да избегнеш
Снимка: iStock

От известно време си имаш гадже и искаш нещата помежду ви да вървят добре. Нормално е понякога да има някакви проблеми във връзката ви, но е добре да знаеш кои са грешките, които и двамата може да избегнете:

 

Романтиката си отива – повечето двойки не осъзнават, че основната причина за тяхната раздяла е липсата на романтика. Нормално е връзката ви да не бъде като в началото, но не е нормално романтиката напълно да изчезне. Не забравяйте, че връзката изисква работа и двамата трябва да влагате достатъчно от себе си, за да се развива успешно и да бъдете щастливи заедно.

 

Искаш да промениш гаджето – това е грешка, която допускат доста хора. Всеки човек е индивидуален и трябва да бъде такъв, какъвто е. Факт е, че хората се привличат от свои противоположности, но след известно време искат да променят човека до себе си и той да заприлича малко или много на тях. Това е груба грешка и ако успееш да постигнеш промяната, която си мислиш, че наистина желаеш, след време вече няма да обичаш човека до себе си и ще се оглеждаш за нов партньор.

 

 

Очакваш връзката ви да е съвършена – може много да ти се иска, но това просто няма как да стане. Не забравяй, че сме хора и грешим. Връзката ви може да бъде много хубава, изпълнена с незабравими и щастливи мигове, но никога няма да бъде съвършена. И Слава Богу!

 

Приемаш гаджето си за даденост – с течение на времето свикваш дотолкова с партньора си, че започваш да го приемаш за даденост и да не го цениш достатъчно. Хубаво е от време на време да му казваш „благодаря“ и „обичам те“. Тези мили изрази със сигурност ще направят деня му по-усмихнат.

 

Искаш да го контролираш – това е един ужасно дразнещ факт, който имат повечето хора. Не забравяй, че ти не си му/ѝ майка, така че нямаш право да му/ѝ държиш сметка за нищо. Нека живее живота си както прецени да правилно, колкото и да не ти допадат някои неща, които върши.

 

Имате тайни един от друг – няма нужда да му казваш всякакви дребни детайли от живота си, но и не бива да имаш големи тайни от него. Не забравяй, че гаджето ти е и най-добрият ти приятел, така че му споделяй нещата, които те тревожат и вълнуват.

 

Избягвате скандалите – разбира се, че не е нужно да се карате всеки ден, но избягването на конфронтации само ще съсипе връзката ви. Когато не се карате или не говорите за дреболиите, които ви дразнят, те започват да се натрупват и в един ден един от двама ви просто ще избухне. Не забравяй, че общуването и доверието са изключително важни елементи в една връзка.

 

Постоянно се карате – това пък е другата крайност. Не се карайте за щяло и нещяло, а си говорете спокойно за проблемите, които имате и намерете начин да ги решите заедно.

 

Нямаш достатъчно свободно време за себе си – когато човек е влюбен, той се старае да прекарва цялото си свободно време с гаджето. Това е грешка, която допускат доста хора и за която съжаляват искрено след време. Прекарвайки цялото си свободно време в компанията на гаджето, човек рискува да загуби своята индивидуалност. Затова е хубаво да имаш достатъчно време за себе си – да се виждаш с приятели, да спортуваш, да се грижиш за външния си вид и т.н.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия