Секс проблемите в една връзка [част втора]

2016-02-20 11:49:00
Секс проблемите в една връзка [част втора]
Снимка: freedigitalphotos.net

Много хора се чудят как точно да доставят на партньора си удоволствие. Но трябва да знаеш и от какво се оплаква. Всъщност мъжете и жените имат почти еднакви проблеми със секса, когато имат сериозно и дълга връзка. Ето някои от тях.

 

Липса на емоционална близост. Отношението, което имате дин към друг, когато не правите секс определя доста качеството на сексуалният ви живот, а и като цяло на взаимоотношенията ви. Партньорите, които често се карат, оплакват един от друг и все си намират кусури, рядко се радват на прекрасни сексуални преживявания. Заздравете отношенията си с подобряване на комуникацията, с повече време, което да прекарвате заедно, покажете си един на друг, че се обичате и цените, както и проявете разбирателство помежду си. Научете се да заменяте критичния тон или демонстрациите на задоволство от правотата си с уважителни думи и състрадателни фрази и интонация. И не забравяйте да правите дребни жестове, с които да радвате партньора си. По-щастливите ви дни заедно със сигурност ще водят и до по-богат сексуален живот.

 

 

Разминаване в сексуалните желания. Ако единия е със силно изявено желани за секс, нека не досажда непрекъснато на партньора си с интимните си потребности и да не мрънка всеки път, когато любимият не е в настроение за еротични забавления. И в никакъв случай да не го обижда заради ниското му либидо и да не заплашва, че ще задоволява сексуалните си нужди другаде. Ако ти си с чувствително по-ниско либидо от това на партньора, трябва да приемеш, че физическото изразяване на любовта е пряко свързано с качеството на емоционалната близост на двойката. И да се опиташ да направиш някакъв компромис, така че да се подобри сексуалният ви живот. Но все пак най-добре говорете.

 

Социалните мрежи. В последно време всички сме толкова обсебени от социалните мрежи и постоянно сме навели глави над смартфоните си. Това не е полезно, защото електронните устройства отнемат вниманието на партньорите един от друг. Този навик най-много се отразява на общуването помежду ви. Хубаво е и двамата да имате граници в ровенето из социалните мрежи, за да можете да си обръщате достатъчно внимание един на друг и да общувате на живо.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия