Секс проблемите в една връзка [част първа]

2016-02-19 18:19:00
Секс проблемите в една връзка [част първа]
Снимка: freedigitalphotos.net

Много хора се чудят как точно да доставят на партньора си удоволствие. Но трябва да знаеш и от какво се оплаква. Всъщност мъжете и жените имат почти еднакви проблеми със секса, когато имат сериозно и дълга връзка. Ето някои от тях.

 

Ако партньорът ти е спрял да се старае в името на общото удоволствие, опитай първо деликатно да подходиш към темата. Закачливо и добронамерено сподели колко ти липсват някои от нещата, които преди е правил/а по време на секс. Ако това не проработи, бъди малко по-директен/а. Кажи, че вече не чувстваш същия ентусиазъм от негова/нейна страна в секса и това разваля до голяма част вашите отношения. Ако той/тя не се вълнува от чувствата и потребностите ти, може би сериозно трябва да се замислиш колко важен/а си ти за този човек и каква всъщност е връзката ви.

 

 

Липса между умствена и физическа възбуда. Вече доста по освободено е интимното общуване между двама партньори – разнообразяване на сексуалните практики чрез нови техники и пози, използване на специални секс играчки и т.н. Но двойките трябва да се фокусират не само върху възбуждането на тялото, но и върху това на мозъка. Сексът е най-добър, когато партньорите са едновременно и физически, и психически настроени на вълната на интимните ласки. Все пак всичко е психика.

 

Рутината и скуката. Вече сте достатъчно време заедно, че знаеш много добре какво и как точно ще се случи в интимните отношения с партньора. Често в дългогодишните връзки сексът става твърде предсказуем. За да събудиш отново страстите и да се отървеш от скуката в леглото, внеси нещо непривично в сексуалния си репертоар: изпробвай нови пози или интимни игри, изненадай партньора си с разказ за някоя своя еротична фантазия или дръзко желание. Промени драстично поведението си в леглото: ако досега си бил/а тих/а, спри да потискаш звуците на удоволствие, ако пък обикновено си много шумен/а, стани почти безмълвен/а, ако обикновено си бавен/а и неинициативен/а, вземи контрола в свои ръце и давай по-енергично. Но не забравяй какво прочете в по-горните редове – първо възбуди ума си. Всичко трябва да идва естествено.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия