Няколко стъпки към сдобряването [част втора]

2016-02-08 16:02:00
Няколко стъпки към сдобряването [част втора]
Снимка: freedigitalphotos.net

На всички двойки им се е случвало поне веднъж да се скарат или да възникне дребен спор помежду им. Разбира се, всичко отшумява, но тогава възниква въпросът как да се сдобрите. Най-безотказна работа върши сексът. Начинът, по който двамата слагате край на разправиите, говори много за здравината и перспективата на връзката ви. Ето няколко стъпки, които най-бързо водят до заравянето на томахавките.

 

Не приемай спора като битка. Не падай в капана „победител/губещ”. Можеш да се наречеш победител само ако стигнете до сдобряването и то тогава и двамата печелите, защото сте едно цяло и сте постигнали положителен резултат в отношенията. Ако превърнете скандала в състезание, рискувате да задълбочите проблема, а не да го разрешите. Много хора носят в себе си дълбоко вкоренено желание да побеждават, но помни, че в случая крайната ти цел е хармоничната връзка. Това се постига с много усилия и желание от двете страни, а понякога и компромиси. Състезателният дух няма място в изграждането на отношенията.

 

 

Не прилагай мълчанието като наказание. Най-вероятно на всяка цена държиш другият да разбере причината за гнева ти, който демонстративно показваш. Мнозина го показват като спират да говорят. Всъщност този метод само отдалечава партньорите и ни най-малко не допринася за сдобряването. Пречупи ли се комуникацията в една връзка, тя тръгва към разруха. Да мълчиш е също толкова погрешно, колкото да крещиш. Истината е по средата. Спокойно сподели какво искаш и чувстваш и дай възможност на другия да направи същото. Ако пък именно половинката е спряла да говори и колкото и да настояваш да ти обърне внимание, не се получава, напиши съобщение, в което обясняваш позицията си, както и кажи, че мълчанието разваля отношенията и ако ти си важен/а за него/нея, по-добре да поговорите наистина.

 

Изрази любовта си. Последната и най-важна стъпка е да покажеш, че чувствата ти към партньора стоят на първо място и създалото се положение не ги е променило. Едно извинение е много просто начало, но в никакъв случай не е достатъчно. Отвори сърцето си и дай да другия да се почувства ценен и обичан. Правете нещо, което обичате заедно и си припомнете, че въпреки всички спорове се обичате и имате желание да оправите нещата. Физическият контакт също оправя нещата.

 

Първата част от статията четете тук:

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия