Защо те боли по време на секс?

2016-01-28 13:44:00
Защо те боли по време на секс?
Снимка: iStock

Като цяло сексът носи удоволствие, когато се практикува, но се случва от време на време, особено при жените, да има болка по време на акта. Защо се получава така?

 

Позата не е подходяща – хубаво е да експериментирате и да опитвате най-различни пози. Ако те боли, по-добре я сменете и опитайте нещо друго, дори партньорът ти да настоява да продължите още малко. Все пак сексът трябва да носи удоволствие и на двама ви.

 

Имаш алергия – ако използвате лубрикант и не ти е комфортно, най-вероятно имаш непоносимост към него. Алергията може да ти се прояви и при употребата на латексови презервативи. Ако често усещаш дискомфорт след секс, започнете да използвате нелатексови презервативи и оставете лубриканта настрана за известно време.

 

 

Не си достатъчно овлажнена – ако не можеш да се овлажниш достатъчно, за да не те боли по време на секс, с партньора ти може да използвате лубрикант. По този начин ще намалиш триенето и няма да те боли по време на секс.

 

Не си правила секс от известно време – напълно възможно е да изпитваш дискомфорт по време на акта, ако не си била с момче от дълго време.

 

Имаш инфекция – може да те боли по време на секс, защото имаш болест, предавана по полов път. Ако имаш съмнения, че това е възможно, посети гинеколога си възможно най-скоро.

 

Пропускате любовната игра – за мъжете тя не е необходима, защото те се възбуждат бързо и лесно, но на дамите им трябва повечко време, за да се възбудят и овлажнят достатъчно.

 

Партньорът ти е доста надарен – уж жените си падат по мъже, които имат големи пениси, но когато е много голям, това може да доведе до болка, особено при някои пози.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия