Любовните съвети, които могат да съсипят връзката ти

2016-09-12 16:29:00
Любовните съвети, които могат да съсипят връзката ти
Снимка: iStock

Хората предпочитат да дават съвети, отколкото да получават. И съветите наистина често са нужни и полезни, но понякога нанасят повече вреди, отколкото ползи. Ако получаваш от някоя приятелка или приятел съвети, свързани с любовта и той/тя е негативно настроен към връзките, възможно е ти също да промениш мнението си и дори да се откажеш от идеята, че истинската любов съществува.

 

Хубаво е да се научиш да не приемаш съветите като чиста монета и да не се предоверяваш на хората. Все пак ти познаваш себе си и човека, по когото си падаш най-добре и знаеш какво точно искаш от живота.

 

 

Имаш нужда от гадже, за да се чувстваш пълноценно – съществува един мит, че всеки човек има нужда от половинка, за да стане едно цяло. Истината е, че за да имаш пълноценна връзка трябва да бъдеш самостоятелна личност и да не изоставяш нещата, които обичаш. Любовта не бива да обезличава и двамата да ставате едно цяло, трябва да сте самостоятелни личности, които се допълват.

 

Когато си влюбен, не забелязваш други – любовта и привличането са две съвсем отделни неща, които не бива да се бъркат. Това, че човек е влюбен не означава, че няма да забелязва красивите хора около себе си и да се привлича от тях.

 

Появата на бебе може да съсипе връзката – това е възможно, ако появата на бебе е опит да се спасят взаимоотношенията ви. Всяка двойка трябва да е сигурна, че иска да бъде заедно и да се разбира, преди да създаде нов живот. В противен случай е въпрос на време да се стигне до раздяла и детето да остане с разведени родители.

 

Споровете трябва да се избягват – да, определено не е хубаво да се карате всеки ден, но от време на време е полезно за връзката, стига да не прекалявате с тона и да не се обиждате. Все пак в спора се ражда истината, нали така?

 

Истинската страст винаги остава жива – страстта, за съжаление, рано или късно си отива. Но в истинската връзка на нейно място се настанява нещо много по-хубаво – любовта. Добре е да знаеш, че страстта не е вечна и нещата между вас никога няма да бъдат както в началото. Това не означава, че няма да ви е хубаво заедно, просто взаимоотношенията ви ще са на друг етап.

 

Щом те ревнува, значи те обича – доста хора смятат, че наличието на ревност показва наличие на любов. Това може да е вярно, но не напълно. Любовта трябва да се оповава на уважение и доверие, а не на ревност.

 

В идеалната връзка всичко е лесно – за да бъде връзката ви ОК и да се развива и двамата трябва да полагате усилия. Много често двама души се обичат до полуда и въпреки това имат проблеми, както и други, които нямат спорове, но не са особено привързани един към друг.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия