Как да помогнеш на приятел да преодолее раздяла с гадже

2015-10-27 17:01:00
Как да помогнеш на приятел да преодолее раздяла с гадже
Снимка: freedigitalphotos.net

Всички минаваме през този период, когато не ни се живее, защото сме се разделили с човека, когото сме обичали повече от себе си. Ти също ще минеш през него, ако все още не си. Това е опит, който всеки трябва да придобие, но сам. Тогава човек разбира, че е силен, защото няма друга опция. Въпреки че сами трябва да го преодолеем, в тези моменти няма нищо по-ценно от приятелите, които са до нас. Ако ти имаш такъв приятел, ето няколко съвета как да му помогнеш да преодолее раздялата с гаджето си.

 

Изслушвай го/я . Слушането е едно от най-ефикасните и важни методи, с които можеш да помогнеш на приятел. Звучи лесно, но понякога докато слушаш ти идва да дадеш съвет и да изкажеш мнение по ситуацията. Недей, просто слушай. Няма нищо по-ценно от приятел, който разбира болката ти. Разбира се, че ще кажеш нещо ако той/тя те попита, но първо го/я изчакай да изплаче болката си.

 

 

Позволи му/ѝ да плаче. За да се преодолее една болка, трябва да бъде изстрадана до край. Плача пречиства душата и организма. Приятелят/приятелката ти ще чупи, хвърля и плаче докато не се измори и преживее всичко. След това ще бъде като нов/а и почти всичко ще си бъде както преди.

 

Не го/я съди. Станалото вече е станало. На никого не му е приятно някой да го порицава, още по-малко приятелите му. Доста често приятелите не харесват гаджетата на приятелите си и им говорят как ще бъдат наранени. След като това се случи им казват „казах ти”. Не съди другите за постъпките им, защото и ти, най-вероятно, ще постъпиш като тях. Приятелите са, за да си дават подкрепа.

 

Бъди търпелив/а. Най-вероятно ще слушаш същите въпроси, истории и обвинения повтаряни многократно, но това е нормално. Със сигурност приятелят/приятелката ти няма да има желание и да излиза. Не му/ѝ се дразни, този период ще отмине. Въпреки че няма да му/ѝ бъде до това, все пак бъди до него/нея, опитвай се да го/я разнообразява и го/я зарадвай с любимите му/ѝ сладки например. Жестът ти ще бъде високо оценен, пък и не се знае дали утре това няма да се случи на теб.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия