Любопитни интимни въпроси, които те е срам да зададеш [част трета]

2015-10-07 12:28:00
Любопитни интимни въпроси, които те е срам да зададеш [част трета]
Снимка: iStock

На всеки човек му се е случвало да му минат през акъла въпроси, които го е срам да зададе, но умира от любопитство да разбере отговорите им. Ако и ти имаш такива, виж кои са най-безсрамните отговори на въпросите, които те интересуват:

 

Възможно ли е да хвана ХИВ от орален секс?

 

Рискът е по-малък, отколкото при вагинален или анален секс, но въпреки това съществува. Заразена кръв от устата може да влезе в тялото чрез лигавицата на влагалището. Поради тази причина е възможно да се заразиш с ХИВ, докато правиш орална любов на гаджето си, защото спермата съдържа вируса. Рискът се увеличава доста, ако имаш някакви рани в устата или влагалището и той свърши.

 

Какво да ям, за да имам по-високо либидо?

 

Най-известните храни афродизиаци са банани, аспержи, босилек, стриди, шоколад, чесън, авокадо, мед и смокини.

 

 

Възможно ли е да съм алергична към сперма и да не знам?

 

Да, има възможност да правиш секс от години, но чак сега да проявиш алергия. Обикновено тя е реакция на специфичен протеин в спермата на определен човек. Така че е възможно да си правила секс години наред, но да реагираш на сегашния си интимен партньор.

 

Защо ме боли главата след секс?

 

Най-вероятно тялото ти реагира на факта, че сексът е една напрегната дейност. Възможно е главоболието да е вследствие на увеличената активност на мускулите и разширяване на кръвоносните съдове около врата и мозъка. За да се справиш с този проблем, може да пиеш ибупрофен преди секс.

 

Защо никога не съм получавала оргазъм?

 

Има жени, които нямат никакъв проблем да получат вагинален оргазъм, но повечето представителки на нежния пол могат да свършат само след клиторна стимулация. Така че помоли партньора си да обръща повече внимание на клитора ти, като го дарява с орални ласки и си играе с него.

 

Има ли храни, които са безопасни за секс игри?

 

По-добре да не рискуваш с храни по време на любовната игра, защото вагиналните бактерии обичат захар, а всички известни секс храни са именно сладки – ягоди, сметана, шоколад, сладолед и т.н. Ако не успееш да отстраниш изцяло храната, която е била около и във вагината ти, рискуваш бактериите да се размножат бързо и да се сдобиеш с инфекция.

 

Възможно ли е въшките от главата да отидат долу?

 

Въшките по главата седят само там или близо до косата – по веждите, миглите и окосмяването на лицето. Срамните въшки пък могат да стигнат до подмишниците и миглите, но не и до косата.

 

Защо ме боли и сърби след секс?

 

Възможно е да имаш алергия към презервативите. Сменете кондомите с друга марка или ползвайте такива, които са без лубрикант. Раздразнението може да е признак на ранен етап на гъбична инфекция или бактериална вагиноза. Така че, ако проблемът продължи дълго време, посети гинеколога си, който ще ти постави правилна диагноза.

 

Как да разбера, че имам генитален херпес?

 

Това са мехури, които се появяват като съцветия, а не като изолирани петна. Обикновено преминават сами за 2 седмици. Гениталният херпес е придружен с парене, което се засилва по време на уриниране и секс. Лекува се с противовирусни препарати.

 

Първата и втората част от статията четете тук и тук:

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия