Няколко факта за секса, които често разбираме неправилно

2015-09-16 15:12:00
Няколко факта за секса, които често разбираме неправилно
Снимка: iStock

Със сигурност има много неща, които си мислиш за секса, като някои от тях са верни, а други грешни. Нека обърнем внимание на грешните, за да спреш да живееш в заблуда:

 

Жените нямат мокри сънища – всъщност това не е вярно. Статистиката показва, че над 80% от представителите на силния пол имат мокри сънища, но нищо не се споменава за дамите. Истината е, че близо 40% от жените имат поне по един мокър сън годишно.

 

Афродизиаци съществуват - всеки знае, че храни като ягоди, шоколад и стриди повишават либидото и имаш по-голямо желание да правиш секс. Но защо действат те така на организма? Да не е заради биохимичните елементи в храните? Всъщност за това е виновен мозъкът. Съзнанието е най-важната част в секса и ако единият партньор е готов да приеме по-специална храна от другия, то той е готов и за по-сериозни неща. Афродизиаци не съществуват, става въпрос за плацебо ефект.

 

Моногамията е по-вредна за дамите, отколкото за господата – доста е разпространено твърдението, че жените предпочитат моногамна връзка с чувства, а мъжете търсят основно секс. Доказано е, че при дълга и сериозна връзка либидото на дамите стига почти до нулата, но това не е така при мъжете. И въпреки че звучи логично жените да предпочитат моногамната връзка, защото нямат желание за секс, истината е, че по-ниското отделяне на ендорфини води до липса са настроение и проблеми с психиката.

 

Да правиш секс с чорапи не е проблем – всъщност на повечето хора това им действа адски отблъскващо. В същото време обаче статистиката показва, че над 80% от мъжете и жените са стигали до оргазъм, когато са били обути с чорапи, докато при бос крак е 50/50.

 

Мъжете са най-сексуално активни към 20, а жените към 30-годишна възраст – учените са изследвали мъже и жени в различна възраст и различен социален живот и са установили, че сексуалността не може да се идентифицира в специфичен възрастов период за един от двата пола. На желанието за секс влияят най-различни неща като околната среда, начинът на живот, социалната нагласа, представата за света, стреса и т.н.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия