Как да се целуваш?

2015-09-24 20:05:00
Как да се целуваш?
Снимка: freedigitalphotos.net

Първата целувка е нещо, от което се страхуват доста тийнейджъри. Притесняват се да не се изложат или момчето/момичето, с което се целуват да не разбере, че това е първата им целувка. Всъщност няма нищо страшно, първата целувка, както и всички следващи са въпрос на усещане на партньора. Няма формула как да се целуваш, но ще ти дадем някои съвети какво да правиш и какво да не правиш.

 

Не вкарвай езика си преди да си стигнал/а до устните му/й. Някои хора залагат изцяло на езика, което е грешка. Езикът е като по-следващ етап на целувката. Ако си усетил/а, че ти харесва и искаш тя да стане по-интимна, едва тогава си позволи да добавиш език.

 

 

Спри да мислиш за следващата стъпка. Това не е игра на шах, а целувка. Не трябва да си подготвен/а, а просто да следваш желанието, следващата стъпка сам/а ще я усетиш и ще осъзнаеш каква е, след като вече е минала. Не си играй прекалено на мишка и котка. Прекаленото залъгване може да убие желанието на партньора, така че нека всичко бъде в рамките на нормалното.

 

Контролирай слюнката си. Не е приятно устата ти да бъде олигавена, дори от партньора ти, затова внимавай. Не хапи прекалено. Приятно е да поддържаш ритъма на целувката с леки захапвания от време на време, но не е хубаво тя да се превръща в болка. Целта е да бъде приятно, нали?

 

Не прекалявай със страстта. Сещаш ли се за онези двойки в метрото, които се целуват постоянно и създават впечатлението, че след малко ще започнат да правят секс? Не заприличвай на тях, целувката е нещо интимно и не трябва да се показва пред всички. Това не означава да не се целуваш на публични места, но имай мярка.

 

Събуди се. Да си пасивен и да оставиш партньора да контролира е хубаво, но това понякога създава усещането, че не ти харесва целувката. Бъди малко по-активен/а.
Разбери какво се опитват да ти кажат устните му/й. Много пъти начина, по който той/тя те целува,  подсказва как  му/й харесва да бъде целуван/а.

 

Не целувай само устните. Да, това е добро начало, но се опитай да разнообразиш, целувайки врата, ушите, бузите, нослето и всяка част от тялото. Така ще локализираш и ерогенните му/й зони, което е предпоставка за нещо повече.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия