Истините за секса, които трябва да знаеш [част първа]

2016-05-18 12:05:00
Истините за секса, които трябва да знаеш [част първа]
Снимка: freedigitalphotos.net

Сексът е най-коментираната тема сред тийнейджърите, защото буди голямо любопитство у тях. Има много неща, които не знаят, голяма доза неизвестност, страх и разбира се – никакъв опит. Затова сме подбрали няколко истини за секса, които трябва да знаеш.

 

Сексът става по-хубав с времето. Всички очакват, че първия път в секса е незабравим, уникален и носи огромно удоволствие. Всъщност, това не е съвсем вярно. Определено преживяването е незабравимо, но не и защото изпитваш голяма страст и удоволствие. В повечето случаи се оказва, че се притеснявате, не се харесвате достатъчно или не можете да се отпуснете. Във всички случаи, не познавате нито собственото си тяло, нито това на партньора. Затова и няма как да се насладите максимално, докато не се опознаете добре. Истината е, че сексът става много по-добър с времето, когато разбереш какво ти харесва и се довериш на партньора си изцяло.

 

 

Сексът носи и отговорности. Повечето момичета се страхуват да не забременеят, но пренебрегват другите опасности. Всъщност, има и куп болести, които можеш да си докараш, ако правиш секс без презерватив. За съжаление, има и зарази, които се предават, дори да слагаш презерватив, като ЧПВ, херпес и гъбички.

 

Не е добра идея да правиш секс много рано, както и много късно. Тийнейджърите се питат коя е идеалната възраст за започване на полов живот. Няма точен отговор, защото би трябвало да се почувстваш „готов/а“. Истината е, че твърде ранното гмуркане в сексуалните страсти може да ти донесе и негативи, тъй като си емоционално незрял/а. Когато чакаш твърде дълго също не е добра идея, защото това се отразява и на самочувствието ти.

 

Оралният секс е важен. Много хора си признават, че не биха пробвали орален секс, защото не им харесва. Няма как да знаеш дали ти харесва, ако не си пробвал/а, затова се отпусни и се отдай на гаджето си. Повечето мъже признават, че за тях е изключително важно да получават орални ласки, а и нямат нищо против да даряват такива на половинките си. 

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия