Въпросите, които да си зададеш, преди да се отървеш от неверника [част първа]

2015-08-21 18:59:00
Въпросите, които да си зададеш, преди да се отървеш от неверника [част първа]
Снимка: freedigitalphotos.net

Изневярата е проблемът на много двойки. Когато разбереш, че гаджето ти не си ляга само с теб, нещо в душата ти сякаш се къса. Въпросът винаги е „дали си струва да простя“ и започваш да обмисляш тежкото решение. Малко са връзките, които продължават напред и след изневярата, повечето не оцеляват. Преди да решиш да се отървеш от измамника, трябва да си отговориш на няколко въпроса.

 

„Кога се е случило?“ Вероятно си казваш, че няма значение кога се е случило, защото това е факт и не би трябвало да толерираш изневерите на гаджето си. Това е вярно, но трябва да се поинтересуваш от времето на тази изневяра, защото може би тя е бил в самото начало на вашите отношения. Ако само сте излизали и още не сте били наясно във връзка ли сте вероятно това не е повод да съсипвате отношенията си.

 

„Ще се случи ли отново?“ Много труден въпрос. Разбира се, няма еднозначен отговор. Много зависи от провинението на партньора. Ако изневярата е „единична“, така да се каже „случайна“, има голяма възможност никога повече да не се повтори. Но ако гаджето ти е имало паралелна връзка, не очаквай вярност от него.

 

„Ще си признае ли всичко?“ Има хора, които отричат до последно и не казват истината. Вярват, че с мили думи и няколко лъжи ще замажат всичко. Но други си признават и казват какво се е случило. Никога няма да знаеш дали това е цялата истина за случилото се. Трябва да си помислиш дали я приемаш, или не.

 

„Било ли е само физически контакт?“ Популярното оправдание на неверниците е, че всичко е било само секс, не е имало никакви чувства, било е задоволяване на нагона, но не и емоционална близост. В повечето случаи това е лъжа. Човек, който е в сериозна връзка, трудно би могъл да бъде изкушен само от желанието за плътски удоволствия.

 

„Колко пъти са го правили?“ Тази мисъл ще те измъчва дълго време. Този въпрос е опасен, защото искреният отговор може да те нарани дълбоко. Ако искаш да знаеш цялата истина, подготви се за болка и страдание. Помисли си всъщност дали има значение колко пъти се е случило или повече страдаш от факта, че изобщо се е стигнало до изневяра. 

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия