Секс грешки, които допускат начинаещите

2015-08-12 11:45:00
Секс грешки, които допускат начинаещите
Снимка: iStock

От скоро водиш полов живот и понякога ти се случва да допускаш някои грешки по време на секс. Спокойно, никой не е безгрешен и е въпрос на време да се научиш. Виж кои са най-често допусканите грешки от начинаещите (и не чак толкова!) в секса:

 

Не използваш правилно лубриканта – когато не си достатъчно запознат с нещо, добре е винаги да четеш инструкциите преди това. Може би не знаеш, но лубрикантите са с различни основи, като някои от тях са несъвместими с презервативи, защото увреждат тяхната цялост и това може да доведе до болести, предавани по полов път и нежелана бременност.

 

Целуваш гаджето си само по устата – защо ограничаваш целувките си само там, при положение, че гаджето ти има толкова много ерогенни зони, които ще го побъркат, ако им обърнеш малко внимание?

 

 

Отваряш презерватива със зъби/нокти – отварянето на кондома със зъби определено изглежда секси отстрани, но ако нямаш опит, по-добре не го прави, защото рискуваш да го повредиш и да стане негоден за употреба. Ако искаш да изненадаш гаджето си, първо потренирай малко вкъщи. Внимавай, ако ноктите ти са дълги, защото и с тях може да скъсаш презерватива при отварянето му.

 

Не консумираш афродизиаци – не, че е задължително, но определено ще си прекараш много по-добре в леглото, ако преди това си консумирал някакъв афродизиак като шоколад, стриди, кафе, банани, ягоди и т.н.

 

Пропускаш любовната игра – това обикновено го правят мъжете, но някои жени също не са им големи фенки. Любовната игра обаче е важна, за да може сексът после да бъде задоволяващ и за двамата партньори. Жената трудно се възбужда и овлажнява достатъчно, ако преди това гаджето ѝ не ѝ е обърнало достатъчно внимание.

 

Правиш рядко секс – редовният полов живот подобрява здравето, като нормализира кръвното налягане, подобрява качеството на сън, гори калории и ни прави по-усмихнати и щастливи.

 

Не правиш секс след тренировка – не казваме веднага, добре е първо да си вземеш душ. Сексът след тренировка е добра идея, защото по време на физическа активност кръвта се насочва към гениталиите и подобрява сексуалното представяне.

 

Не използвате презерватив – това е задължително, без значение от колко време сте заедно и колко доверие си имате. Употребата на кондом ще предпази теб и гаджето ти от болести, предавани по полов път, а някои от тях са доста сериозни и могат да доведат до стерилитет и други здравословни проблеми.

 

Използвате два презерватива – да, има някои хора, които смятат, че по този начин се защитават двойно. Това обаче не е така. Слагането на два презерватива един върху друг увеличава шанса от скъсване.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия