Видовете страхове, които могат да накарат гаджето ти да те зареже

2015-08-07 12:26:00
Видовете страхове, които могат да накарат гаджето ти да те зареже
Снимка: iStock

Да бъдеш щастлив и връзката ти да се развива добре, зависи както от чувствата, които имате един към друг, така и от държанието на всеки един от партньорите. Страхът е много лош съветник и е в състояние да съсепи всяка връзка и да я превърне в неприятен спомен. За съжаление, страхът контролира живота ни по много начини. В интимните взаимоотношения има 7 вида страх, които са в състояние да съсипят и най-прекрасната и здрава връзка. Кои са те?

 

Страх от обвързване – такъв страх обикновено имат хора, които са преживяли няколко връзки с неочакван и неприятен край. Преживяванията са оставили чувството, че всички мъже/жени са еднакви. Човек се страхува да не бъде наранен отново, затова предпочита известно време да е необвързан. Интересен е фактът, че има хора, които имат страх от обвързване, но въпреки това имат връзка. Те умело прикриват този свой страх, поне в началото. Може да разбереш, че гаджето ти се притеснява от обвързване, ако не желае връзката ви да се развива и взаимоотношенията ви да стават по-силни.

 

 

Страх от провал – когато човек е имал връзка с някой, когото е обичал, и тя не се е получила, той смята, че проблемът е в него и се е провалил. Такъв начин на мислене може да доведе до страх от провал. Човек става пасивен, не рискува и не дава максимума от себе си, когато има връзка. Често подсъзнателно сам саботира връзките си, защото още в началото има песимистично отношение и в крайна сметка е доволен, че връзката му се е развила, така както е очаквал.

 

Страх от самота – има хора, които се притесняват да не останат сами. Хората се стремят да си намерят интимен партньор, който да ги направи щастливи. Те обаче често имат прекалено високи очаквания и често остават незадоволени. В крайна сметка се стига до раздяла.

 

Страх от липса на баланс във връзката – хората имат лошия навик да очакват от другите толкова, колкото им дават. Това обаче е невъзможно и често човек остава разочарован, защото се раздава, а получава по-малко. Няма как някой да ти отвръща по абсолютно същия начин на чувствата и жестовете, които правиш за него. Хубаво е да се научиш да даваш, без да очакваш. Така ще бъдеш много по-щастлив и доволен от живота.

 

Страх от загуба на идентичност – някои хора смятат, че когато имат сериозна връзка, те могат да загубят своята идентичност. Това няма как да стане, ако се обичаш и уважаваш достатъчно и умееш да защитаваш своите интереси.

 

Страх от липса на признаване – когато човек не получи приемането, от което има нужда във връзката си, той остава с усещането, че не е признат за такъв, какъвто е. За съжаление, това усещане може да се запази през целия ни живот. Също така доста мъже и жени се страхуват, че другите ще ги заобичат, само ако са това, което те искат да бъдат. Този страх обаче води до потискане на емоциите и липса на самоуважение. За да бъдеш истински щастлив, няма нужда да се стараеш да бъдеш такъв, какъвто другите очакват от теб, бъди такъв, какъвто искаш да си.

 

Страх от изоставяне – след като човек се влюби и свикне с някого, той започва да се притеснява да не бъде изоставен. Този страх е много опасен и е в състояние да доведе всяка здрава връзка до крах, защото напрежението и страхът се усещат от другия партньор и това започва да го задушава. Внимавай да не станеш прекалено зависим от половинката си или пък прекалено самостоятелен.

 

Всички тези 7 страха се срещат в почти всяка връзка в някакъв етап от нейното развитие. Много двойки успяват да ги преборят заедно подсъзнателно и да продължат да съжителстват заедно. Често обаче тези страхове са само в единия от двамата партньори и това води до край на връзката. Хубаво е навреме да осъзнаеш своя страх и да го пребориш, преди да ти е създал сериозни проблеми във връзката.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия