Трябва ли да си дадете втори шанс? По-добре не го правете

2015-07-28 12:23:00
Трябва ли да си дадете втори шанс? По-добре не го правете
Снимка: iStock

Някои двойки се разделят в определен момент, но след известно време решават да дадат втори шанс на връзката си. Дали идеята е добра? Има двойки, при които това работи, но при повечето е просто загуба на време.

 

Хората, които все още обичат бившето си гадже, смятат, че са готови на всякакви компромиси, само и само да са заедно с човека, когото обичат.

 

Ето няколко причини, поради които е по-добре да НЕ се събираш с бившето си гадже:

 

Имаш нужда от време – преди да си помислиш да се събереш с бившето си гадже, първо трябва да имаш достатъчно време, за да си отговори на няколко много важни въпроса: „Защо се разделихме?“, „Какво ме накара да сложа край?“, „Защо позволихме да се случат толкова много грешки помежду ни?“, „Какво всъщност стана с нас?“, „Обичам ли го/я още наистина?“ и т.н. Ако не си дадеш достатъчно време и се съберете скоро след раздялата, няма да имаш възможност да си отговориш на горепосочените въпроси, които са наистина доста важни. В началото може нещата помежду ви да са наред, но с течение на времето ще се върнете на старото дередже.

 

 

Трябва да си обърнеш внимание – има хора, които скачат от връзка във връзка и нямат достатъчно време за самите себе си. Вместо да се тревожиш постоянно за любовния си живот, защо не пренасочиш вниманието си към други важни неща като здраве, здравословно хранене, спортуване, учене на нови езици, доброволчество и т.н.?

 

Сексът с бившия/бившата не е добра идея – няма значение кой кого е скъсал, ако сте разделени отскоро, със сигурност помежду ви все още има чувства. А сексът с човек, който не ти е безразличен, може да доведе до замъгляване на съзнанието и липса на трезва преценка за нещата. В такъв емоционален момент рискуваш да се сещаш само за хубавите моменти, които сте имали и да забравиш защо всъщност се е стигнало до раздяла.

 

Положението е зле, няма смисъл от връщане назад – въпреки че има двойки, при които вторият опит е успешен, при повечето положението става дори по-зле от преди. Щом двама души са взели решение да се разделят, значи е имало достатъчно основателни причини за това. Не се връщай към миналото, бъди достатъчно смел, живей в настоящето и се радвай на бъдещето.

 

Трябва ти време да се опознаеш – човек се променя с всеки изминал ден. При някои хора тази промяна е по-видима, при други – не чак толкова. Но след всяка връзка човек се променя. След като си се разделил с гаджето, ще имаш нужда от известно време, за да опознаеш на спокойствие твоето ново аз.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия