Възможно ли е да бъдеш приятел с бившето си гадже?

2015-07-09 12:20:00
Възможно ли е да бъдеш приятел с бившето си гадже?
Снимка: Dreamstime

Наскоро си се разделил с гаджето, но въпреки че връзката ви не е провървяла, ти не искаш да изхвърлиш този човек от живота си и ти се ще да продължите да поддържате някакви приятелски взаимоотношения. Знаеш обаче, че не е никак лесно да останете приятели, ако единият от двамата все още има чувства. Не се ядосвай, ако бившето ти гадже не иска да те чува и да те вижда. Това поведение е напълно нормално, особено ако ти си взел решение да се разделите, а гаджето ти все още те обича.

 

Ако искаш да запазите добри взаимоотношения, задължително трябва да дадеш време на бившето си гадже след раздялата, за да може да преодолее случилото се.

 

 

Междувременно трябва да се замислиш дали наистина искаш да сте приятели и има ли начин да бъдете такива. Обикновено отговорът на този въпрос зависи от причините за вашата раздяла. Ако тя е била по взаимно съгласие и двамата сте ОК с нея, то няма да ви е никак трудно да бъдете приятели.

 

Ако обаче единият от вас е наранен и все още има чувства, ще ви трябва известно време, преди да се опитате да поддържате приятелски взаимоотношения.

 

Седни сериозно и помисли защо искаш да бъдеш приятел с бившето си гадже. Толкова важен човек за теб ли е? Или пък все още имаш чувства и се надяваш след време отново да се съберете? Или пък знаеш, че бившето ти гадже все още не обича и може да разчиташ на него винаги и това те кара да го искаш в живота си? Да не би да го държиш като резервен план или като човек, с когото да правиш секс, докато си нямаш гадже? Ако тръгваш с последната идея, по-добре се откажи от намеренията си да останете приятели. Не е честно нито спрямо него, нито спрямо теб. Най-добре е пътищата ви да се разделят и да продължите напред.

 

Ако обаче си сигурен, че искаш бившето ти гадже да бъде част от живота ти, то трябва да създадеш ясни правила и граници. Може да сте приятели, но нещата помежду ви вече не са същите – не можеш да му звъниш или пишеш SMS-и, когато ти хрумне, ще трябва да се съобразяваш повече със свободното му време, ще трябва да се приспособиш към новите обстоятелства и да не ревнуваш, когато се появи нов човек в живота му. Тези неща, разбира се, важат и за бившето ти гадже. Ако смяташ, че не можеш да се справиш с тези условия, по-добре се откажи от идеята да бъдете приятели. Продължи напред и потърси нов човек, който ще те обича, когото ти ще обичаш и ще бъдете щастливи заедно. Това не означава да останеш с лоши чувства и емоции към бившето си гадже, просто бъдете добри познати, но не и приятели.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия