Най-странните и откачени методи против забременяване

2015-06-10 16:37:00
Най-странните и откачени методи против забременяване
Снимка: iStock

Най-разпространените и сигурни начини против забременяване са употребата на презервативи, противозачатъчни и спирала. Но в миналото е имало и други методи, на които някои жени са се доверявали, най-вероятно без това да е дало така желания резултат. Ще ти разкажем за най-странните методи против забременяване и те съветваме да НЕ вярваш на нито един от тях:

 

Олово – чувал ли си за „ковашка вода с олово“? Най-вероятно не, а и няма нужда. Пиенето ѝ със сигурност няма да те предпази от нежелана бременност, но може да доведе до смъртта ти.

 

 

Картофи – преди няколко години жена от Бразилия била приета в Спешното заради силни болки, идващи от вагината ѝ. Оказало се, че майка ѝ ѝ казала, че слагането на картоф във влагалището преди секс предпазва от забременяване. Младото момиче я послушало и опитало този метод. Две седмици по-късно картофът, поставен във вагината, пуснал корени, които довели до силни болки и трябвало да бъдат отстранени.

 

Кока–кола – явно тази газирана напитка има доста приложения. Всеки е чувал, че някои хора чистят ражда с нея, но явно се оказва, че има и жени, които я използват като средство против забременяване. Дамите през 60-те години били убедени, че подмиването с газираната напитка след секс убива сперматозоидите. Разбира се, това не е вярно.

 

Тестиси от бобър – как ти звучи смлени тестиси от бобър с домашна ракия. Не, не става въпрос за някакъв екзотичен коктейл, а за стар метод срещу нежелана бременност.

 

Вода с лук – още един хранителен продукт, който бил използван като контрацептив. Преди години жените изцеждали сока му във вода и я пиели. Може да не гони сперматозоидите, но със сигурност прогонва интимните партньори.

 

Тестиси от невестулка- явно не само тестисите от бобър помагат срещу забременяване. Преди векове представителките на нежния пол връзвали тестиси от невестулка около бедрата си, за да прогонят злите духове на нежеланите бебета.

 

Презервативи от животински черва – това са т.нар. предшественици на кондомите. Преди да се появят латексовите презервативи, хората ги използвали, като ги държали в купичка с вода, за да не изсъхват.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия