Защо през главата ти все още минават мисли за бившето гадже [част втора]

2015-06-11 19:59:00
Защо през главата ти все още минават мисли за бившето гадже [част втора]
Снимка: iStock

Мислиш ли си често за бившето гадже? Отначало ще кажеш, че изобщо не се сещаш за него, нито те интересува как е. Но ако трябва да бъдеш честен/на и се замислиш, ще си признаеш, че се замисляш за него/нея. Защо?

 

Силата на сетивата. Мозъкът може да запомня много повече, отколкото си представяш. Дори една миризма може да ти напомни на бившето гадже и силно да те разстрои. Това може да е парфюмът му, ароматът на любимата ви пица или ароматизатор за стая. Същото важи и за музиката, не е нужно да имате ваша любима песен, дори на пръв поглед непозната за теб песен, може да ти донесе куп болезнени спомени. Защо? Защото си спомняш, че сте я чули по време на първата ви среща.

 

Предмети и подаръци. След една връзка, особено ако е продължила по-дълго, остават много предмети, които са подаръци от другия или просто сте си ги купували заедно. Не е нужно да връщаш или да изхвърляш всички подаръци, които той/тя ти е дал/а. В това няма смисъл, някои вещи могат да ти служат още дълго време, ако не влагаш смисъл в тях. Любимата ти чаша е подарък от него за Коледа? Не е нужно да я изхвърляш, ако толкова те дразни – скрий я за известно време. Така ще забравиш за спомените, които ти навява.

 

Лични истории. Всеки човек има лична история, която пази в тайна. Споделяш рядко, защото не искаш всички да знаят, разказваш само на най-близките. Може да е травма от детството, проблемно семейство или болест, която е оказала силно влияние върху теб. Разбира се, казваш всичко и на гаджето, както и то на теб. В един момент се оказва, че ти много добре помниш неговата история и при най-малкия спомен за нещо подобно, ти се натъжаваш. Време е да спреш да припознаваш него/нея във всяка тъжна история или филм.

 

Двойникът. Срещаш човек, който удивително много прилича на бившето ти гадже. Сякаш са един и същи човек, а и стилът им не се различава много. В далечината дори можеш да се заблудиш, че това е той/тя. Това не бива да те разстройва, всеки човек има двойници и това е напълно нормално да те накара да се чувстваш кофти. Просто се постарай да не го приемаш като знак или като нещо много специално.

 

Въпроси от околните. Вероятно близките ти хора и приятелите ти няма да ти задават ненужни въпроси и да те питат какво се е случило. Всички ще се стараят да не повдигат въпроса. Но със сигурност гаджето ти е присъствало на семейни сбирки и празници. Нормално е да забележат, че този път него/нея го/я няма. Не е нужно да правиш драми, съвсем спокойно и деликатно им обясни, че вече не сте заедно.

 

Първата част от статията четете тук:

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия