Какво ти се случва, когато правиш секс, докато си пиян/а

2015-05-14 12:29:00
Какво ти се случва, когато правиш секс, докато си пиян/а
Снимка: Dreamstime

Доста тийнейджъри правят грешката да правят секс под въздействието на алкохол. Причината да пият, преди да си легнат с някого, е че смятат, че по този начин ще снемат напрежението от себе си, ще се отпуснат и сексът ще бъде по-добър. Да, ама не!

 

Когато човек е пиян, той има по-ниски критерии и съответно вижда повечето представители на срещуположния пол по-красиви. Факт е, че алкохолът премахва задръжките, събужда сетивата и освобождава нравите, затова доста хора предпочитат да пийнат по нещо, особено когато правят секс за една нощ или за пръв път с новото гадже.

 

 

Спиртните напитки може да успокояват и да намаляват притеснението, но в същото време създават известно затруднение, което е правопропорционално на изпитото количество алкохол. Ще имате много по-малки затруднения, ако сте изпили 1 чаша твърд алкохол и ще ви бъде доста по-трудно да правите хубав секс, ако не помните колко чашки сте изпили.

 

Влиянието на алкохола при мъжете и жените е различно, което е напълно разбираемо, като се има предвид различната структура при двата пола. Под влиянието на алкохола дамите губят голяма част от чувствителността на тялото и гениталиите не реагират по същия начин, както когато са трезви. Поради тази причина шансът жената да получи оргазъм клони към нула. Може дамата да е възбудена и либидото ѝ е да е увеличено, но ответната реакция на организма се бори безуспешно.

 

Консумацията на умерено количество алкохол води до снемане на напрежението и успокоение, но прекомерното количество може да доведе до загуба на самочувствието, апатия или пък да отключи агресия у пияния и той да насили някоя безпомощна девойка.

 

Двойките, при които и двамата партньори редовно злоупотребяват с чашката, нямат добри взаимоотношения, защото рядко си комуникират, не се съобразяват един с друг, не правят компромиси и водят егоистичен начин на живот. При такова поведение една връзка няма как да бъде стабилна и да просъществува дълго време.

 

Какво е негативното влияние на алкохола?

 

Когато човек е пиян, шансът да прави секс с непознат е много по-голям. Алкохолът пречи на трезвата преценка и поради тази причина доста мъже и жени правят секс без презерватив, което може да доведе до нежелана бременност или болести, предавани по полов път.

 

Консумацията на прекалено голямо количество алкохол води до обезводняване, което пък потиска важен хормон, наречен вазопресин, който контролира телесното оводняване. Доста мъже имат проблеми с ерекцията, когато са пияни поради хроничното стимулиране на хипофизната жлеза, която изпраща сигнал към тестисите за производство на тестостерон. Получава се трайно блокиране на тестостероновото производство и загуба на желанието за секс.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия