Причините, поради които да правиш качествен секс всеки ден

2015-05-04 20:30:00
Причините, поради които да правиш качествен секс всеки ден
Снимка: freedigitalphotos.net

Сексът е едно от най-приятните преживявания, които можеш да имаш. Той носи огромно удоволствие, близост и когато правиш секс с любов, можеш да се почувстваш на седмото небе от щастие. Сега ще ти споделим няколко причини, поради които да правиш качествен секс всеки ден.

 

Сближава с партньора. Някои хора смятат, че сексът не е важен за връзката, но всъщност наистина е. Една връзка не може да просъществува дълго, ако партньорите не правят секс или просто не се получава. Качествените любовни ласки носят близост, удоволствие, емоция и повишават нивата на окситоцина в кръвта.

 

 

Полезно е за здравето на сърцето. Сексът е идеално кардио упражнение, което ти носи много повече позитивни емоции от тичането в парка или карането на колело. Но освен това, има изследване, което показва, че сексът е полезен и за сърцето. Оказва се, че хората, които го правят по два или три пъти седмично имат по-малък шанс да се разболеят от сърдечни болести. Сексът е полезен за цялата кръвоносна система.

 

Сексът е гимнастика. Всъщност сексът може да бъде чудесен начин да гориш калории. Ако го правиш всеки ден, определено ще се чувстваш по-добре, когато се изпотиш поне малко. Вероятно няма как да поддържаш форма само от любовните ласки, но това може да е вдъхновението, което ще те прати право във фитнеса. Все пак кой не иска да радва гаджето си с красиво тяло?

 

Кажи „сбогом“ на рака на простатата. Ракът е една от най-коварните болести, която убива милиони в целия свят. Проучване показва, че мъжете, които изпиват оргазми редовно, имат по-малък шанс да развият рак на простатата.

 

Подобрява съня. Случвало ли ти се е да ти се доспи след секс? Вероятно доста често ти се иска да подремнеш след качествен оргазъм. Ако имаш проблеми със съня, определено сексът може да помогне, защото подобрява съня. Нивата на пролактин се увеличават, а на теб рязко ти се доспива.

 

При жените подобрява контрола на пикочния мехур. Много жени се оплакват от това, че не могат да контролират добре пикочния си мехур. Това е сериозен проблем, но той може да се излекува със секс. Стените на влагалището и мускулите в малкия таз се тренират, докато правиш секс. Така по-лесно контролираш пикочния си мехур. Можеш и да се упражняваш допълнително като правиш Кегелова гимнастика.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия