SMS-ите, които никога НЕ бива да изпращаш на бившето си гадже

2015-04-29 15:15:00
SMS-ите, които никога НЕ бива да изпращаш на бившето си гадже
Снимка: thinkstockphotos.com

При тийнейджърите, а и не само, често се случва да се разделят с някое гадже и да не могат да спрат да мислят за него. Обикновено се справят с мислите, които се въртят в главата им, и не звънят и пишат на бившия, но понякога се случва да се изпуснат от контрол и да го направят. Не, че има нещо лошо да чуеш или да пишеш на момче/момиче, с което си имал връзка доскоро, но е лошо, когато SMS-ите не са подходящи и показват, че ти все още страдаш. Виж какви съобщения в никакъв случай НЕ бива да изпращаш на бившия/бившата си:

 

Нощни SMS-и – това, че ти не спиш, не означава, че и той/тя не спи. Съобщение посред нощ не е най-добрата идея, защото някои хора стават доста кисели, когато ги събудят без основателна причина. А твоят SMS определено не е такава. Съобщение с текст „Какво правиш?“, изпратен в 3 през нощта, ясно показва твоето отчаяние и невъзможност да заспиш, защото не спираш да мислиш за него/нея.

 

 

„Приятелски“ SMS-и – за да станете приятели, трябва да мине време от вашата раздяла. Няма как да стане бързо, особено ако единият още има чувства. Съобщение, което гласи: „Искаш ли да излезем на кафе като приятели?“ определено не е никак добра идея. Помежду ви може да възникнат приятелски взаимоотношения след време, но те не бива да са насилствени, а в случайни ситуации.

 

SMS, предизвикващ съжаление – няма смисъл да му/ѝ казваш колко много го/я обичаш, как ти липсва, колко ти е трудно без него/нея и т.н., защото единственото, което ще постигнеш, е да събудиш съжаление. А ти не целиш това, нали?

 

Пиянски SMS – ти си някъде навън с приятели и сте решили да се почерпите. Явно си прекалил с алкохола и си успял да се напиеш. В този момент ти хрумва „гениалната“ идея да му/ѝ изпратиш SMS, в който да му/ѝ предложиш да се видите. Това, което ти се върти в главата, е страстен секс. След като изпратиш съобщението съществуват три варианта – да го види и изобщо да не ти отговори, да го види и да ти отговори на сутринта под претекст, че е спал/а и не го е чул/а или да се възползва от предложението ти. Ако те отхвърли, ти със сигурност няма да се почувстваш добре и от това ще пострада егото ти. А ако дойде при теб и правите секс, на сутринта ще се чувстваш като боклук, който е продал тялото си. Затова по-добре се закачай с някой друг, но не и с бившето си гадже.

 

SMS бомбардиране – изпращаш поредица от съобщения, на които той/тя не отговаря - „Как си?“, „Какво ще правиш по-късно?“, „Явно си имаш работа щом не ми пишеш“, „Надявам се по-късно, когато си свободен/на да ми пишеш или да звъннеш“, „Вече започвам да се притеснявам, всичко наред ли е?“. Явно наистина има причина да не те отразява – или телефонът не е при него/нея, или е зает/а, или просто не иска да ти пише. Няма смисъл да досаждаш, защото най-много да отнесеш някой скандал.

 

SMS, в който се разкайваш – смяташ, че като му/ѝ изпратиш съобщение, в което ти поемаш цялата нива и искрено се разкайваш, нещата помежду ви ще се оправят. Може и да има някакъв ефект, но той ще е краткотраен. Ще се съберете, но той/тя винаги ще те обвинява за всичко, без значение дали си виновен/на или не. Искаш ли да имаш такава връзка?

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия