Как да се държиш, ако човекът, по когото си падаш, харесва друг?

2015-04-29 11:47:00
Как да се държиш, ако човекът, по когото си падаш, харесва друг?
Снимка: thinkstockphotos.com

За добро или лошо човек не може да контролира своите чувства и емоции. Може да ги прикрива, но не и да ги контролира. Понякога се случва да се влюбиш в човек, който ... обича друг. Какво да правиш в такъв момент? Вариантите са два – или да се откажеш или да намериш път към сърцето му. Ако избереш втория, значи чувствата ти са наистина силни и искаш да се бориш за щастието си. Виж как може да го постигнеш:

 

Провокирай ревност – често човек не осъзнава, че си пада по някого, докато не види, че има интерес към него от страна на противоположния пол. Затова е добре от време на време да провокираш ревност, но без да прекаляваш. Има мъже и жени, които биха се отдръпнали, ако забележат прекалено голям интерес към някого. Затова нека всичко е в границите на разумното.

 

 

Дръж се добре – давай най-доброто от себе си и се дръж добре с човека, когото харесваш. В никакъв случай не казвай лоши неща срещу момчето/момичето, по което тя/той си пада, защото ще му/ѝ направиш лошо впечатление. Дръж се мило и дори я/го защитавай от време на време, нищо че ти е съперник/ца.

 

Търси близост – добре е да се виждате редовно, за да свикне с присъствието ти и сам/а да те търси, когато не сте се виждали няколко дни. Имайте общи занимания, забавлявайте се заедно и си създавайте незабравими спомени. Понякога излизайте само двамата, а друг път прекарвайте свободното си време с приятели. Важното е да сте заедно и да си изкарвате добре.

 

Насърчавай го/я – добре е да му/ѝ бъдеш опора и да даваш ценни съвети, когато ти ги поиска. Също така му/ѝ прави комплименти и го/я хвали, когато постигне някакъв успех. За да му/ѝ станеш любим човек, първо трябва да бъдете добри приятели.

 

Хубаво е човек да се бори за любовта си, защото в противен случай рискува един ден да съжалява, че не е направил нищо и е оставил тя да му се изплъзне. Човекът, по когото си падаш в момента, може да не е любовта на живота ти, но може и да е. Нищо не се знае. Затова направи някакви усилия да го спечелиш, пък ако не успееш, продължи смело напред с усмивка на лицето.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия