10 големи проблема, които съсипват връзките [част втора]

2015-04-16 18:01:00
10 големи проблема, които съсипват връзките [част втора]
Снимка: freedigitalphotos.net

Всяка връзка има проблеми и това е съвсем нормално. Разбира се, при някои партньори търканията почти отсъстват, докато при други те са наистина сериозни. Дребните неща винаги могат да се поправят и да се забравят, но проблемът е с по-сериозните неразбирателства. Сега ще ти разкажем повече за десетте най-често срещани сериозни проблеми във връзките.

 

Пари. При повечето двойки, които имат сериозна връзка, проблем са и парите. Ако живеете заедно и трябва да се издържате сами, изведнъж отношенията могат да се изострят помежду ви. Когато не съобразявате харченето, не спестявате или всеки единият е по-спестовен от другия, тогава е възможно да се породят проблеми. Хубаво е да установите правила още в началото, които и двамата да следвате. Приоритизирайте разходите си и разпределете бюджета още в началото на всеки месец.

 

 

Смяна на приоритети. Някои хора се хвърлят спонтанно в сериозна връзка, защото се влюбват много бързо. Но след това се оказва, че не са съвсем готови за такива отношения. Когато отношенията са сериозни, човек автоматично сменя приоритетите си. Ако до преди това излизанията, забавлението и приятелите са били на първо място, когато човек има сериозна връзка, приоритет става партньора. Много хора не могат да свикнат с тази промяна и връзките често се разпадат.

 

Време. Другият голям проблем в почти всяка връзка. В днешния забързан начин на живот, човек просто няма време. Дори при тийнейджърите, това се случва много често, защото се разкъсват между училище, частни уроци, тренировки по спорт, хобита, срещи с приятели и гадже. С годините, ангажиментите също се увеличават и човек има все по-малко свободно време. Това е проблем за една сериозна връзка, особено ако графиците ви се разминават. Важно е да прекарвате колкото може повече време заедно.

 

Пространство и лично развитие. Понякога човек се отдава прекалено силно на партньора и забравя за себе си. Така постепенно спира да се развива и забравя личните си мечти. Това е изключително вредно, както за теб, така и за връзката ти. Не бива да си забравяш мечтите, нито да се отказваш от целите си. Само така ще бъдеш пълноценен партньор.

 

Все още ли си влюбен/а? Това е най-големият проблем, който съсипва връзките. Повечето хора се притесняват да признаят, че вече не обичат партньора си. Те се колебаят и заблуждават, че все още изпитват чувства към гаджето си, а всъщност не са щастливи. Помисли си хубаво дали все още искаш да си с този човек и имате ли бъдеще заедно.

 

Първата част от статията четете тук:

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия