Хората казват, че границата между приятелството и любовта е тънка и не са никак далеч от истината. Доста приятели, които прекарват времето си заедно, рано или късно се влюбват и стават двойка. Но да бъдеш гадже с най-добрия си приятел всъщност не е никак лоша идея. Причините не са никак малко:

 

Знае какво те тревожи – твоят най-добър приятел е наясно с твоите страхове и опасения. И вместо да се притесняваш, че те е страх от паяци или от това, че няма да влезеш в добър университет, ти му споделяш своите терзания и двамата ги обсъждате надълго и нашироко, докато се успокоиш. Той дори отива и ти купува шоколад, защото знае, че обичаш да хапваш нещо сладко, когато си притеснена.

 

Приличате си – щом сте толкова близки приятели, значи си приличате доста. Двамата се смеете на неща, които околните не намират за забавни. Но на вас не ви пука, защото в крайна сметка двамата си прекарвате готино, когато сте заедно.

 

 

Познава родителите ти – няма нужда да се притесняваш как ще приемат родителите ти новото ти гадже, защото те познават най-добрия ти приятел от години и го харесват много. Когато им кажеш, че двамата сте двойка, те ще бъдат много доволни, че си в добри и сигурни ръце.

 

Знае какво те натъжава – новото ти гадже няма как да знае, че новините, свързани с гладуващи деца по света, те натъжават толкова много. Най-добрият ти приятел е наясно с това и поради тази причина сменя канала всеки път, когато започнат новините, защото в последно време те са пълни предимно с тъжни вести.

 

Никога няма да те предаде – няма как да знаеш дали едно непознато момче ще те предаде или не. Но си наясно, че най-добрият ти приятел никога не би го направил, каквото и да става!

 

Винаги е насреща – когато говориш с гаджето ти, ти често си мериш приказките и не му казваш всичко, което мислиш. Не го правиш обаче, когато говориш с най-добрия си приятел.

 

На него може да кажеш всичко – каква рокля си си купила вчера, кой те е ядосал в училище, какво те натъжава в последно време и т.н., и знаеш, че ще получиш безрезервната му подкрепа и ценни съвети.

 

Няма да имате нужда от опознавате – не, че не е готино, когато опознаваш новото си гадже и разбираш за неговите странни навици, интересни хобита и т.н., но е много приятно да знаеш, че човекът до теб ти пасва идеално и може да се разбирате само с поглед.

 

Познава реакциите ти – докато гаджето ти ще започне да те пита защо си реагирала така, какво се е случило и т.н., най-добрият ти приятел ще е наясно със ситуацията и няма да те тормози с излишни въпроси.

 

Не се притесняваш за мнението на приятелите ти – те го познават от години и го харесват страшно много, а новината, че вече сте двойка, ги прави супер щастливи.

 

Няма ги неловките моменти – когато си на среща с момче, което познаваш от скоро, понякога се случва да няма за какво да си говорите. Това обаче няма как да стане при теб и най-добрия ти приятел. След първия път, когато правите секс, може да ви е малко неловко, но това бързо ще мине, като се разприказвате и забавлявате като приятели, както умеете най-добре.

 

 

Не се притесняваш за бившите му приятелки – няма нужда да разпитваш кои са бившите му гаджета, какви чувства е имал към тях, дали още е влюбен в някоя и т.н., защото ти си наясно с неговите любовни терзания, които той ти е споделял години наред. Той също е наясно с твоите. Това е много хубаво, защото ви спестява куп излишни въпроси, които обикновено носят негативни емоции.

 

Истината е, че да се влюбиш в най-добрия си приятел е нещо прекрасно. Това, че не сте се влюбили в първия момент, когато сте се видели, не означава, че любовта ви няма да е истинска, а връзката ви няма да е изпълнена със страст. От това да прекарваш времето си с човек, който те познава и обича такъв, какъвто си, по-хубаво нещо няма!

Автор: Ралица Солакова