Няколко проблема, с които се сблъскват лесбийките

2015-03-11 14:29:00
Няколко проблема, с които се сблъскват лесбийките
Снимка: thinkstockphotos.com

В някои държави хората нямат нищо против хомосексуалните мъже и жени, но в България все още те са напълно приети в обществото. Виж няколко проблема и изказвания, с които се сблъсква почти всяка лесбийка:

 

Момчетата обсъждат всяка готина мацка с нея – това, че и тя си пада по жени, не означава, че с удоволствие ще обсъжда красивите момичета около нея. Това поведение е присъщо на момчетата, но не и на момичетата, било то с хомосексуални наклонности или не.

 

Не познаваш лесбийки – в големите градове се срещат доста хомосексуални момичета, но в по-малките градове или няма, или се крият и не искат да признаят истинската си същност. Така няма с кого да имаш връзка и често се влюбваш в момичета, които нямат интерес към теб.

 

 

Чуваш изказвания от рода на: „Ами ти никак не приличаш на лесбийка ...“ - факт е, че на някои момичета им личи отдалеч, но има и такива, които няма по какво да разбереш, че си падат по представителки на техния пол. Все пак не всяка лесбийка е с къса коса, мъжко поведение и приятелка под ръка.

 

Страхуваш се да се разкриеш – заради консервативното общество, в което живеем, голяма част от хомосексуалните момичета се притесняват да споделят на своето семейство и приятели истинската си същност. Разбира се, не е нужно всеки да знае, че си падаш по жени, но е добре най-близките ти хора да са наясно с това. Все пак не е важно с кого правиш секс, а що за човек си.

 

Не знаеш какво да отговориш на гинеколога си – ако той не е наясно със сексуалната ти ориентация, нормално е да попита дали правиш секс и какви предпазни средства използваш. Кажи му истината, няма нищо срамно в това. 

 

Писнало ти е от момчета, които искат „да те вкарат в правия път“ - когато кажеш на едно момче, което те харесва, че всъщност си падаш по момичета, най-вероятно няма да срещнеш разбиране, а точно обратното. Той ще започне да те убеждава, че просто не си попаднала на точното момче, а той е именно такъв. Бъдеш ли поне веднъж с него, ще забравиш за жените ...

 

Постоянно те запознават с лесбийки – приятелите ти явно са загрижени за личния ти живот и често те запознават с други хомосексуални момичета. Това, че две момичета са лесбийки, не означава, че ще си паснат веднага. И ти, както при хетеросексуалните двойки, имат нужда да се видят и харесат.

 

Обявяват се "ЗА" еднополовите бракове – повечето ти приятели, като разбраха, че си лесбийки, веднага започнаха да говорят, че в днешно време гейовете трябва да имат право да се женят. Това е така, но определено не е тема, която да се обсъжда, а и не всеки човек напира да подпише и да узакони връзката си.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия