Как да се облечеш на първа среща с родителите му

2015-03-12 18:30:00
Как да се облечеш на първа среща с родителите му
Снимка: freedigitalphotos.net

Първите срещи с родителите на гаджето винаги са много вълнуващи. Тогава целим да се опознаем, да се харесаме и да оставим добро впечатление. Проблемът е, че в желанието си, често пъти се престараваме и губим реалната преценка как изглеждаме. Сега ще ти дадем няколко съвета как да се облечеш, когато отиваш на първа среща с родителите на приятеля ти.

 

Семпло. Това е най-точната дума, която трябва да опише облеклото ти за срещата. Не бива да прекаляваш с никакви аксесоари, крещящи цветове, екстравагантни дрехи или много брокат и блясък. Това са акценти, подходящи за други случаи. Избери по-неутрален тоалет, който да се впише на мястото, на което ще бъдете.

 

Попитай къде ще ходите. Важно е да знаеш дали ще бъдете на ресторант, на кафе или в дома на приятеля ти. Това предполага да се облечеш по подходящ начин. Не слагай нещо много официално, нито дрехи, подходящи за интервю за работа. Може да избереш просто пола и блуза или дънки и пуловер, но трябва да бъдат добре съобразени.

 

Избягвай разголените дрехи. Дори да се обличаш така в ежедневието си, остави разголените дрехи за друг път. Ако слагаш пола, нека тя не е къса, а поне до коляното. Прекалено късите поли създават неприятно усещане, а и изобщо няма да ти е удобно с такава дреха. Дълбоките деколтета също не се препоръчват и не правят добро впечатление. Избери блуза, която да подчертава женствеността ти, но да не е пошла.

 

Ултра високите токове са подходящи за дискотека, а не за непретенциозна среща с родителите му. Можеш да си обуеш високи обувки, но не и прекалено висок ток. Избери нещо удобно, с което да се чувстваш на място, а не през цялото време да си мислиш за мазолите, които обувките ти правят.

 

Можеш спокойно да изневериш на стила си. В последно време следваш някаква мода? Обличаш се в унисон с музиката, която слушаш или просто си купуваш модерни дрешки от мола? Съвсем спокойно можеш да оставиш последните тенденции настрана. Не е нужно да се появиш със смъкнати дънки или кубинки. Можеш да си облечеш нещо съвсем семпло, което да не издава толкова много за музикалните ти предпочитания и възприятията ти за живота.

 

Грим. Той е много важен, защото лицето ти е визитната картичка. Опитай да не прекаляваш с гримирането, а само да подчертаеш очите и устните си. Ако слагаш руж и фон дьо тен, нека те да са в минимални количества.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Tedi™
преди 9 години

Наистина много полезни съвети!


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия