Забавни и любопитни факти, свързани със секса

2015-02-11 14:22:00
Забавни и любопитни факти, свързани със секса
Снимка: Dreamstime

Въпросите, свързани със секса винаги са интересни. Нека ти представим няколко забавни и интересни факта, свързани със случващото се под завивките:

 

Какъв е средният размер? - според статистиката средният размер на мъжкия полов орган в ерекция е 13 сантиметра, а в спокойно състояние – 7.5 сантиметра.

 

Полезна ли е спермата? - в нея има над 50 химически съставки, като някои от тях са наистина полезни за здравето: естронът повишава настроението, минералите и аминокиселините са полезни за организма, кортизолът увеличава привързаността, цинкът е полезен при акне, окситоцинът повишава настроението, витамините повишават имунитета, а серотонинът премахва стреса и се бори с депресията.

 

 

За какво се е използвал вибраторът? - през 19-и век той е бил използван като медицинско лечение на женската хистерия. Оргазмът, който вибраторът предизвиквал, дава възможност на лекарите да премахнат симптомите на тревожност, свързана с хистерията.

 

Къде са забранени секс играчките? - играчките, които са предназначени за забавления в леглото, са забранени за продажба в някои страни, както и в американските щати Мисисипи и Алабама.

 

До какво може да доведе изневярата? - обикновено се стига до скандал, ако жената разбере. В Хонконг обаче мъжете, които изневеряват на половинката си, могат да бъдат законно убити, стига жената да успее да го направи с голи ръце.

 

Какви са били брошурите едно време? - през Втората световна война брошурите и видео клиповете, свързани със секса и войниците, гласели „Не забравяйте – сложете го, преди да го вкарате“. Кампанията е била нужна, защото голяма част от военните се връщали в САЩ с венерически болести, което коствало на правителство милиони долари за лечение.

 

Болест ли е хомосексуалността? - в днешно време се приема за нещо нормално, въпреки че за доста хора това все още е тема табу, но до 1973 година хомосексуалността е била в списъка с психични заболявания на Американската психиатрична асоциация.

 

За какво са костюмите на бурлеските? – сега се използват като образец за еротика, но се твърди, че долната част е била създадена през 15-и век като „срамна перука“ за проститутките, с която те прикривали наличието на срамни въшки и сифилис.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия