Ерекцията представлява рефлексно съдово явление, което дава възможност на мъжкия полов член да проникни във влагалището, където се изхвърли сперматозоидите. Тя се дължи на интензивната вазоконгестия, което води до промени в дължината и дебелината на пениса, като той се уголемява и втвърдява.

 

Съществуват три вида ерекция. Рефлексогенната се получава при допир, психогенната при визуални стимули, а нощната – по време на сън. Последната може да се случи няколко пъти за една нощ.

 

Често мъжете не могат да контролират ерекцията си, нито като продължителност, нито кога да се появява. Тя се скрива трудно, което понякога води до неудобни ситуации.

 

 

За мъжа е много по-лесно да се възбуди, когато е сам, а не когато в съседната стая са родителите или съквартирантът му, защото отсъства притеснението на подсъзнателно ниво, че може някой да влезе и да го прекъсне. Няма значение дали ще гледа порно, ще се натиска с гаджето си или ще прави секс. Мъжът има нужда от лично пространство и спокойствие.

 

Ако искаш да възбудиш гаджето си максимално бързо, оралната любов ще ти бъде от полза. Тя увеличава члена във възбудено състояние за сметка на възбуда, дошла от стимулиране с ръка или по друг начин.

 

За да нямат мъжете проблеми с ерекцията, трябва да спят достатъчно и да са отпочинали. Когато мъжът не е уморен, е много по-добър в леглото.

 

Голяма част от представителите на силния пол има леко криви пениси. Това е нещо напълно нормално, стига да не пречи на акта. Ако обаче ъгълът е такъв, че не може да се осъществява нормален полов контакт, мъжът трябва да отиде на уролог.

 

При някои мъже се наблюдава временно намаляване на размера на члена във възбудено състояние, когато си поставят презерватив. Това се случва, защото на подсъзнателно ниво те свързват кондома с притъпяване на усещането и намаляване на удоволствието. Тези мъже имат нужда от допълнителни ласки.

 

Редовната мастурбация при мъжете може да намали качеството на сексуалния акт. Когато един мъж се самозадоволява редовно той намалява прилива на кръв в пениса и сексът с партньорката е по-кратък и незадоволителен.

 

Излишните килограми също могат да създадат проблеми на мъжа. Затлъстяването води до понижаване нивата на тестостерон, а това се отразява на мъжествеността.

 

Прекомерната употреба на алкохол и цигари оказва неблагоприятно влияние на ерекцията. Затова се откази от пушенето и не прекалявай със спиртните напитки, ако искаш да доставяш максимум удоволствие на гаджето си.

Автор: Ралица Солакова