Какво трябва да предвидиш, ако се влюбиш в чужденец

2015-01-24 12:01:00
Какво трябва да предвидиш, ако се влюбиш в чужденец
Снимка: freedigitalphotos.net

Животът ни поднася какви ли не изненади. Любовта не ни пита, а изведнъж сякаш идва и направо ни отнася. Така не усещаме как сме влюбени и буквално не можем да си представим живота без новото ни гадже. Специфичен е въпросът, когато гаджето ни е чужденец. Тогава има много въпросителни, много неизвестни и много неща, които трябва да научите. Какво трябва да знаете, ако гаджето ви е чужденец?

 

Културен шок. Много е важно от къде е гаджето ви. Има страни, които са съвсем близки до нашата култура и можете да се разбирате лесно, защото дори празниците съвпадат. Тогава няма да изпитвате странни чувства към кухнята, нищо няма да ви се струва толкова екзотично и странно. Но ако сте от различни краища на света или континента, може да изпитвате трудност към адаптирането. Хората от различни култури (понякога и религии) трябва да бъдат толерантни един към друг и да се опитат да приемат всички странни неща, с които ще се сблъскат.

 

Официални празници. Не забравяйте, че България е една от страните с най-много официални празници. Има много почивни дни в календара, както и такива, които са работни, но се отбелязват със специална трапеза и подготовка, например Никулден. Трябва да свикнете с мисълта, че тези официални празници ще се разминават. Както знаете, дори Великден не съвпада за всички християни. От една страна е неприятно, че празниците се различават, но помислете си, че това означава повече почивни дни и време, прекарано с любимия човек.

 

Повод да научите още един език. Езиковата бариера е голяма пречка в отношенията. Има много случаи, в които и двамата партньори не знаят майчиния език на другия, затова разговарят на трети език, английски например. Със сигурност ще искате да научите родния език на гаджето ви, а и то би се радвало да научи български. Постарайте се да научите родния език на гаджето си, за да можете да комуникирате по-пълноценно. Отначало ще е трудно, но с времето и благодарение на общуването с партньора, ще свикнете.

 

Носталгията. Тя определено е минус в отношенията, защото винаги пречи на хармонията. Вероятно единия партньор ще е далеч от страната си, а тази раздяла няма да е лесна. Там ще бъдат приятелите и семейството, както и много спомени. Носталгията може да повлияе на отношенията във връзката, защото някои хора са много привързани към близките си. Те просто не могат да издържат без тях и искат да се върнат в своята държава.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия