Как да покажем на приятеля си, че го оценяваме и обичаме [част втора]

2014-12-15 19:11:00
Как да покажем на приятеля си, че го оценяваме и обичаме [част втора]
Снимка: freedigitalphotos.net

Върлува митът, че в повечето случаи мъжете са тези, които се стараят повече във връзката. Някои хора смятат, че жените по-малко показват любовта си, правят по-малко жестове и изненади. Истината е, че много мъже се оплакват, че наистина не се чувстват оценени и обичани от приятелките си. Признават, че биха искали по-често да им показват обич и загриженост. Как да покажем на гаджето си, че го оценяваме?

 

Уважавайте личното му пространство. Това, че излизате заедно, не означава, че принадлежите един на друг. Все пак всеки има отделен живот и право на лично пространство. Не го задушавайте, защото рискувате да го изгубите. Не го ограничавайте в това да излиза с приятели, да прекарва повече време в правене на нещо любимо и не искайте да сте постоянно заедно. Когато му давате право на лично пространство, той ще ви липсва повече и ще искате да се виждате по-често.

 

Бъдете игрива, дори се дръжте детински от време на време. Това също е роля на жената. Не е нужно да сте лигава, защото това е дразнещо. Но няма нищо лошо в това да се закачате от време на време с гаджето, да го гъделичкате или да се биете с възглавници. Така връзката запазва своята свежест.

 

 

Наричайте го с умалително име. Не е вярно, че момчетата се дразнят на милите умалителни, с които гаджетата ги наричат. Напротив, това показва, че ви е миличък, че го обичате и че той за вас е специален. Все пак всички му казват по име, но само вие го наричате „котенце“, „меченце“, „пате“ или по друг ваш си начин.

 

 

Проявявайте разбиране. Опитайте се да научите какво го вбесява, какво го прави щастлив, какво му харесва и какво го дразни. Слушайте го, когато ви говори, за да го опознаете. Така се опитвайте да го зарадвате с нещата, които харесва и не правете нещото, което го дразни.

 

Жертви. Не си мислете, че това означава да правите всякакви компромиси само и само връзката да върви. Идеята е да си помагате и да правите нещо за другия. Ако видите, че гаджето ви е изморено от работа, дори да ви се излиза, останете вкъщи и прекарайте деня заедно. Ако е ядосан, не го ядосвайте още повече с мрънкане, а му направете масаж и го предразположете да сподели какво го тормози.

 

Представяне. Когато запознавате някого с гаджето си, постарайте се да стане ясно, че приятеля ви значи всичко за вас. Това определено ще го накара да се чувства обичан и оценен, както и че се гордеете с него.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия