Има момичета, които се влюбват много лесно. Те са склонни да допускат много грешки, когато става дума за избор на правилното гадже. Понякога тези грешки могат да донесат много болка и нещастие. Затова трябва да сме по-мнителни, особено в началото на връзката си. Трябва да я оценяваме реално и да сме сигурни дали си струва. Сега ще ви разкажем повече за признаците на лошата връзка.

 

Заглеждате се по други хора. Съвсем нормално е да кажете, че някой е симпатичен или просто ви допада. Но изобщо не е нормално да се заглеждате по други мъже, да се сваляте с тях, да флиртувате постоянно и да си мислите за изневери. В такъв случай, явно нещо сериозно ви липсва във връзката ви.

 

 

Доминиране. Това е нещо много вредно. Няма как единият винаги да доминира и всичко да бъде наред. Нормално е понякога единият партньор да бъде по-силен от другия, както и обратното. В една връзка няма място за тирания и не може единият партньор да се превръща в диктатор за другия. Важно е да има баланс.

 

Губите респект. Загубите ли уважението един към друг, вероятно и любовта си е отишла. Понякога уважението дори е най-важното в една връзка. Ако сте загубили уважение, очаквайте скоро да загубите и нежността, доверието, подкрепата. Без уважение връзката става празна.

 

Обиждате се един друг. Това е огромна грешка. Дори в момента да сте скарани, когато гневът си отиде, ще съжалявате, че сте обидили гаджето си. Ако не съжалявате на другия ден, вероятно наистина е по-добре да нямате нищо общо с този човек. Това не е щастлива връзка.

 

Смятате, че другият е даденост и ви е сигурен. Това е друга груба грешка, която убива връзката ви. Едно е да си имате доверие и сигурност във връзката. Но нещо съвсем различно е да смятате, че човекът до вас ви е сигурен и каквото и да правите, той ще го търпи. Всъщност сте в голяма грешка, защото така само наранявате човека до вас и е въпрос на време той да ви напусне.

 

Не си говорите. Ако се опитвате да решите проблемите си с мълчание, значи нещо не е наред. Няма как да се оправите, ако не си комуникирате. Вместо да си мълчите, опитайте се да преглътнете гордостта си и да поговорите с партньора си. Обсъдете къде се корени проблемът и защо сте се скарали. С мълчание няма да постигнете нищо.

 

Отказвате секс. Ако отказвате секс, вероятно нещо наистина не е наред. липсата на желание за секс може да се корени и в липсата на доверие, сигурност или съмнение в чувствата.

Автор: Nadejda Atanasova