Въпроси, които те вълнуват за ESCAPELLE

2014-11-19 11:05:00
Въпроси, които те вълнуват за ESCAPELLE

1. Какво е ESCAPELLE?

 

Escapelle е най-новото хапче за контрацепция. Съдържа хормон левоноргестрел, близък до произвеждания в яйчниците естествен хормон.

 

2. Какво е контрацепция с ESCAPELLE?

 

Това е начин за предпазване от нежелана бременност след непротектиран или неправилно протектиран от обичайната контрацепция полов контакт.

 

3. В какви случаи е подходящо да се вземе ESCAPELLE?

 

При полов контакт без взети предпазни мерки - При скъсване на презерватива - При съмнения в ефикасността на други приложени методи за предпазване от нежелана бременност - При пропуснати таблетки от плановата контрацепция - След преживяно сексуално насилие

 

4. Как се приема ESCAPELLE?

 

Таблетката Escapelle се приема до 3 дни след половия контакт. Колкото по скоро се приеме, толкова по ефективна е тя. Escapelle се доставя в таблетарна лекарствена форма за перорално приложение, т.е. прием през устата. Всяка таблетка съдържа 1.50 mg Levonorgestrel. Една опаковка съдържа 1 блистер с една таблетка.

 

5. Абортивно хапче ли е ESCAPELLE?

 

Не. Медицинските проучвания ясно доказват, че ESCAPELLE предотвратява нежеланата бременност и не е хапче за аборт. ESCAPELLE не е средство за прекъсване на установена бременност. Важно! Ако се приеме прекалено късно (след указания срок и при наличие на бременност) няма да увреди зародиша и би се родило здраво дете.

 

6. Може ли ESCAPELLE да влияе на бъдещо забременяване?

 

Не. Употребата на ESCAPELLE няма влияние върху репродуктивните възможности на жените.

 

7. Как действа ESCAPELLE?

 

Механизма на действие е комплексен. ESCAPELLE действа чрез потискане, забавяне и десинхронизация на на овулацията и фертилизацията.

 

8. Предпазва ли ESCAPELLE от болести предавани по полов път?

 

Не. ESCAPELLE предпазва единствено от нежелана бременност и не предпазва от болести предавани по полов път.

 

9. Необходима ли е рецепта за покупка на ESCAPELLE от аптеката?

 

Не. ESCAPELLE e одобрен от Изпълнителната агенция по лекарствата за продажба без рецепта.

 

10. Кой произвежда ESCAPELLE?

 

ESCAPELLE е медикамент, разработен от Гедеон Рихтер – Унгария в продължение на дългогодишната традиция на компанията в грижите за женското здраве.

 

11. Какви етични ценности са спомогнали за създаването на ESCAPELLE?

 

Свободен информиран избор и отговорност за собствената съдба и личното здраве. Предотвратяването на нежелана бременност и избягването на рисковете от аборта е етичен въпрос. ESCAPELLE подпомага жените в репродуктивна възраст в усилията им за семейно планиране.

 

12. Какво означава името ESCAPELLE?

 

ESCAPELLE e съставно име, образувано от английската дума ‘escape’ (‘бягство’) и френската ‘elle’ (‘жена’), в по-свободна интерпретация ‘авариен изход за жената’ или ‘възможност за бягство за жената’.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия