Няколко "безопасни" секс игрички, които могат да ти създадат проблеми

2014-11-12 15:57:00
Няколко
Снимка: Dreamstime

Доста млади хора имат недостатъчна сексуална култура и поради тази причина си създават излишни здравословни проблеми. Хубаво е да имаш предвид, че някои на пръв поглед безопасни секс игрички могат да ти докарат неприятности. Виж кои са те:

 

Докосвания в областта на гениталиите – представителките на нежния пол трябва да бъдат изключително внимателни, защото те лесно прихващат зарази от мръсни ръце. Помоли гаджето си да се измие, преди да ти доставя удоволствие. А ако забележиш брадавици по ръцете му, не му давай да те пипа, защото рискуваш да те зарази.

 

 

Орални ласки – определено е огромно удоволствие, но трябва да внимаваш кой ти го доставя. Ако гаджето ти има херпес, дори в момента да няма раничка, може да ти предаде инфекцията. Същото важи и в обратния случай – партньорът ти има генитален херпес, а ти му правиш орална любов. Внимавай! Не забравяй, че оралните ласки може да ти лепнат и гонорея на гърлото. Затова използвай презервативи, колкото и да се убива удоволствието от тях!

 

Спешни хапчета - те са изключително удобни, когато по някаква причина е попаднала сперма в теб, а ти не искаш да забременееш, но не бива да ги пиеш прекалено често. Не си мисли, че може да ги пиеш всеки път след секс без предпазни средства, вместо противозачатъчни. В тях има много хормони, които са в състояние да ти донесат много главоболия.

 

Секс играчки – на пръв поглед може да изглеждат видимо чисти, но е доказано, че вирусните и бактериално предаваните сексуални болести могат да оцелеят на повърхността на играчките дълго време. Затова бъдете внимателни!

 

Невидими рискове – забелязвала ли си, че след цикъл усещаш неприятна миризма от гениталиите си? Причината е в остатъчната кръв във вагината ти. Тя започва да се разлага с помощта на безвредни бактерии и това предизвиква неприятната миризма. Потта в тази област може да увеличи мириса. Няколко дни по-късно обаче това трябва да е отшумяло и да не усещаш нищо. Ако това не се случи, задължително посети гинеколога си, защото може да имаш някакви здравословни проблеми.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия