ESCAPELLE - малкото хапче, което ти осигурява спокойствие

2014-11-14 11:05:00
ESCAPELLE - малкото хапче, което ти осигурява спокойствие

За разлика от други страни, където абортът е забранен или в обществото текат постоянни спорове дали да се забрани, у нас процедурата е леснодостъпна. Дори когато е направен от квалифициран специалист, абортът не е невинна процедура, той може да доведе до непредвидени усложнения и трайни увреждания, като възпаления, извънматочни бременности и стерилитет. Според специалистите нарастващият брой на абортите е следствие от недостатъчната сексуална култура на българите и липсата на програми за сексуално образование в училищата. Акушер-гинеколозите разказват, че не е рядкост една жена да направи два аборта в период от 3-4 месеца, въпреки, че лекарите разясняват възможните последствия и препоръчват използване на контрацептиви. При по-млади девойки и тези, който не са раждали, възможността от усложнения е по-голяма. В последните години възрастта на девойките, който правят аборти спада, все по-често пациентките са на 15-16 години. България заема първо място в Източна Европа по-брой на абортите на момичета между 15 и 19 години. Често момичетата, които не желаят родителите им да разберат за бременността правят аборти на черно. Специалистите казват, че високият брой на абортите се дължи на липса на информация. Затова проведохме кампания за популяризиране на „back up” контрацепцията с ESCAPELLE.

 

Ние не се опитваме да влизаме в ролята на родител, който дава сексуална култура на младите хора, а по-скоро се опитваме да им помогнем. В откровен разговор някои от тях споделиха, че вкъщи никой не се опитва да говори с тях по тези проблеми. Това води до извода, че все още българинът изостава от „европейците” по въпросите за сексуалното ограмотяване на младото поколение. Това е и една от основните причини нашите домове за изоставени деца да са пълни. Колко по-лесно би било, ако младите жени „планират” своята бременност за по-подходящ момент, когато ще са подготвени и физически, и емоционално, и финансово за нея. На въпроса „Какво получава една жена, когато си купи ESCAPELLE? Отговорът е: „Свобода!”

 

Има различни методи за предпазване от нежелана бременност. Най-често се практикува „прекъснатия” полов акт. Той като цена е безплатен, но никак не е сигурен. Вероятността от забременяване след такъв „предпазен метод” е над 20%. Презервативът е другият популярен метод за предпазване, но за съжаление някои от случаите, в които се ползва завършват с бременност. Ако презервативът се е скъсал или има някакви основания за несигурност относно проникването на сперматозоиди във влагалището може да ползвате най-новата “back up” (резервна) контрацепция с ESCAPELLE. Медикаментът ESCAPELLE е разработен от фармацевтичната компания Гедеон Рихтер в продължение на дългогодишната им традиция в грижите за женското здраве. Използването на резервната контрацепция е модерен и високоефективен метод за предпазване от нежелана бременност и избягване на аборта. Дозировката е само една таблетка до 3 дни след непротектиран или неправилно протектиран полов контакт. ESCAPELLE съдържа хормон, близък до произвеждания от яйчниците естествен хормон.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия