Спешната контрацепция не изисква посещение при лекар

2014-11-12 11:03:00
Спешната контрацепция не изисква посещение при лекар

Таблетката за спешната контрацепция за предотвратяване на бременността след рисков и необезопасен секс се ползва от милиони жени по света от десетилетия и е безопасна и ефективна. Тя не крие опасност за здравето на жената, не води до безплодие, не влияе на теглото и до сега няма сигнали за установен риск за здравето. ESCAPELLE е последно поколение таблетка за спешна контрацепция и не само леко се понася спрямо други таблетки от същия вид, но е и най-ефикасна за предотвратяване на бременността. При необходимост от спешна контрацепция, можете да купите ESCAPELLE в аптечната мрежа без проблем. В повечето страни и в целия Европейски съюз се продава без рецепта, с точни указания как да се ползва. Хубаво е да ги прочетете внимателно преди да вземете таблетката и то не само веднъж. Колкото и да сте стресирана от мисълта за възможните недобри за вас последствия от необезопасения и рисков секс, обърнете внимание на подробно изброените случаи, при които не трябва да приемате тази таблетка - при чернодробно заболяване или заболяване на тънките черва, което нарушава храносмилането например. За да сте сигурни, че бихте я приложили точно при нужда, винаги можете да се консултирате за това и със специалист в един неангажиран предварителен разговор – той може да бъде с вашия личен лекар или с вашия гинеколог. Важно е , когато се наложи , да приложите ESCAPELLE така, че да получите желания резултат – т.е. да предотвратите една възможна бременност след рисков полов акт. Фармацевтът от аптеката също би могъл да отговори на някои ваши въпроси, ако имате нужда от компетентно мнение за употребата и приложението на таблетката за спешна контрацепция ESCAPELLE. Запомнете, че за да получите най-добър резултат от ползването на таблетката за спешна контрацепция ESCAPELLE , трябва да спазвате инструкциите за нейната употреба точно.

 

По принцип приемът на таблетката не влияе на цикъла, който настъпва в обичайното си време, но е възможно менструацията да избърза или да се забави. Възможно е да се наблюдава кървене до настъпването на следващия цикъл, но тези симптоми са реакция към хормона, попаднал в организма чрез таблетката и не са признак на заболяване. Много рядко се наблюдава забавяне на менструацията до 5 дни след приема на спешна контрацепция и ако сте обезпокоени от този факт, купете тест за бременност или посетете гинеколог, за да сте сигурни дали не сте бременни.

 

Ако се появи като страничен ефект главоболие, не се безпокойте, то бързо ще отмине. При малко жени след прием на таблетката се появява гадене, чувство на тежест в гърдите, умора и т.н., но симптомите са минимални и изчезват сами след няколко дена. Няма връзка между приема на таблетката и извънматочната бременност, но тя съставлява 0,25-1% от всички бременности и единствено, ако имате такива съмнения, потърсете лекар.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия