Падаш си по някого, а той/тя не може да избере между теб и друг човек ...

2014-10-30 11:47:00
Падаш си по някого, а той/тя не може да избере между теб и друг човек ...
Снимка: thinkstockphotos.com

В училище тийнейджърите постоянно флиртуват и си сменят гаджетата. Нормално, все пак хормоните им бушуват и все още не знаят какво искат. Ако ти се е случило да попаднеш в ситуация да си харесваш някого, а той да се колебае между теб и друг/а, със сигурност не се чувстваш добре и имаш нужда от съвети и подкрепа. Тази статия ще ти даде и двете.

 

От известно време имаш заигравка с едно готино момче/момиче, пишете си постоянно, закачате се, пожелавате си лека нощ и добро утро, но дотам! Въпреки че и двамата се харесвате, все още не сте заедно.

 

 

Случвало ли ти се е да изпуснеш някакъв купон, на който той е бил и да разбереш, че там е флиртувал с друг/а, сякаш ти не съществуваш? Какво си си помислил/а? Най-вероятно, че не си пада по теб. Но дали е така? Ако го/я попиташ, най-вероятно ще ти отговори, че не иска да има връзка, въпреки че в последните няколко седмици се е държал с теб така, сякаш е въпрос на време да бъдете заедно. Ако има друг/а, по който/която той/тя си пада, най-добре е да му поставиш ултиматум – или той/тя или ти! Няма смисъл да бъдеш играчка в ръцете на човек, който не знае какво иска от този живот.

 

Напълно нормално е да се чувстваш зле, да се чувстваш използван/а и наранен/а, въпреки че двамата никога не сте били двойка. Това обаче не оправдава неговите/нейните действия спрямо теб. Ако човек не иска връзка или не знае какво иска, трябва да го каже още в началото, преди другият да се влюби и да страда.

 

Реално и двамата сте били замесени физически и психически на някакво ниво, така че е нормално да очакваш нещата помежду ви да се развият, а не изведнъж всичко да приключи и то без сериозна причина. Това, че сте си комуникирали постоянно, че сте си пожелавали добро утро и лека нощ, ясно показва, че сте имали интерес един към друг.

 

Защо изведнъж той/тя е проявил/а интерес към друг човек? Най-вероятно се е случило нещо или е осъзнал/а, че ти си падаш по него/нея, а той/тя наистина не иска сериозна връзка и е по-добре да ти „отреже крилцата“ рано, преди нещата да са станали прекалено сериозни.

 

Случвало ли ти се е да си падаш по някого, да излизате известно време, но в един момент да осъзнаеш, че не си отивате, че нямате общи интереси и т.н.? Най-правилното решение е да се видиш с този човек, да поговорите и да му кажеш това, което мислиш. Повечето хора обаче избират по-лесния вариант – да спрат да контактуват с него, за да му покажат ясно, че вече нямат интерес. Грозно, но, за съжаление, доста хора го практикуват!

 

 

Надали това момче/момиче е искало да те нарани, то просто се е пуснало по течението, забавлявало се е в твоята компания и в един момент е осъзнало, че не иска връзка и е време да прекрати играта между вас, за да спре да те заблуждава. Това обаче не е оправдание! Хубаво е човек да се научи как да се държи с хората, да не си играе с техните чувства и да знае какво иска. Ако не искаш гадже, още на първата среща го казваш на човека, с когото си и той ако има интерес към теб, продължавате да се виждате при това условие, ако не го устройва – всеки поема по пътя си, без да има сърдити и разбити сърца.

 

Имаш пълното право да се чувстваш наранен/а, да не таиш вече топли чувства към този човек и да си ядосан, че нещата са се развили по този начин. Той/тя може да не е искал/а да те нарани, но невъзможността му/ѝ да взема решения е довело точно до това. За да не те наранява този човек и в бъдеще, най-добре се отдръпни от него и потърси щастието си другаде.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия