Правилата на сериозната връзка

2014-10-21 18:32:00
Правилата на сериозната връзка
Снимка: freedigitalphotos.net

Колко пъти сте имали сериозна връзка и защо нещата не се получават? Помислете си колко ваши познати имат невероятни отношения с гаджето си, сякаш не се карат, обичат се много и всичко отстрани изглежда идеално. Сякаш само при вас нещата винаги куцат и нещо не е наред? Замисляли ли сте се, че може и вие да грешите някъде? Сега ще ви споделим седемте неписани правила във всяка сериозна връзка.

 

Винаги казвайте „добро утро“ и „лека нощ“. Това изобщо не е трудно. Идеята тук е за любезността и уважението. Опитайте се да не пренебрегвате гаджето си. Поздравяването за добро утро и пожелаването на лека нощ са много мили моменти, в които да покажете любовта си. Ако не сте заедно, обадете се, пишете му/ѝ, това със сигурност ще се оцени от него/нея.

 

Споделяйте ежедневните неща. Разказвайте си какво се случва. Всеки ден човек има задължения, които трябва да спазва. Училище, лекции, а понякога и работа. Няма как да сте постоянно заедно, но защо не се информирате взаимно какво се случва около вас. Дори да сте натоварени, винаги можете да напишете едно кратко съобщение или да звъннете за кратко.

 

Никога не забравяйте годишнините! Ако забравите годишнина, все едно сте забравили рождения ден на гаджето си. Винаги бъдете подготвени за тези празници. Не е казано, че само ако имате точно кръгла година, трябва да празнувате. Дори всеки месец можете да си подарявате по нещо символично, за да зарадвате половинката си.

 

Внимавайте с ревността. Искате да убиете връзката си? Ревнувайте! Това е наистина най-лесния път до раздяла. В сериозните връзки няма място за изневери, но трябва да си имате доверие. С ревност, скандали и постоянно съмнение ще отблъснете човека до себе си.

 

Слушайте, когато другия говори. Вероятно това ви се струва много елементарно, но е причина доста двойки да се карат. Не е приятно да се опитвате да споделите нещо с гаджето си, докато той/тя не ви изслушва. Поставете се на мястото на партньора си и се замислете дали вие винаги сте адекватни на разговора.

 

Мислете повече, преди да купите подарък. Не е нужно да взимате скъп подарък, за да зарадвате гаджето си. Влагайте малко повече творчество, старайте се да измисляте подаръци, които да го/я зарадват и да не са банални.

 

Запознайте гаджето си с родителите си. Семейството е много важно, недейте да криете партньора си от него. Опитайте се да го/я представите на родителите си, запознайте го с брат си или сестра си, излизайте и споделяйте с него/нея семейните празници.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
SpiritInBlack
преди 9 години

Сериозната връзка не предполага правила, а нещата просто да си се случват от само себе си, без да се изключват страстта и тръпката изцяло.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия