Как да си хванеш гадже в училище

2014-09-15 14:08:00
Как да си хванеш гадже в училище
Снимка: Dreamstime

Днес е първият учебен ден. Новата учебна година ще ти донесе нови знания, емоции, а защо не и ново гадже. Училището е перфектното място да си хванеш гадже, защото там има хора на твоята възраст и с твоите интереси. А и хубаво двама души, които са заедно, да имат едни и същи интереси и цели, да се вълнуват от едни и същи неща и да имат еднакви виждания.

 

В училище всички момчета и момичета преминават през бързи физически и емоционални промени и понякога им е трудно да разберат кое точно ги кара да се чувстват щастливи. Ако си наясно, че ще се чувстваш по-добре, ако си имаш гадже, поработи върху въпроса, не е нещо трудно достижимо, стига да положиш нужните усилия и да бъдеш себе си. Каквото и да се случва, никога не се прави на такъв, какъвто не си, в началото може да заблудиш околните, но като разберат истината, ще ги отблъснеш.

 

Стъпките, които трябва да следваш, за да се сдобиеш с гадже през новата учебна година:

 

Нека те забележи – няма как един човек да си падне по теб, ако не знае за твоето съществуване. Направи така, че да те забележи – може да ви запознае някой общ приятел, може да изпъкнеш, като ѝ отстъпиш мястото си на лавката или пък като се представяш добре по време на часовете по физическо възпитание и спорт. Винаги ходи поддържан и добре облечен на училище, но никога не парадирай с финансовото си състояние, колкото и пари да има семейството ти. Вместо да привлечеш човека, по когото си падаш, рискуваш да го отблъснеш или да е с теб, не заради теб, а заради парите ти, които реално не са твои, а са на родителите ти.

 

 

Привличай вниманието към себе си – ако си в нов клас и момчето/момичето, по което си падаш е в същия клас, лесно ще го/я накараш да те забележи и ще имаш възможност да го/я спечелиш. Не е нужно да си любимецът на учителите, за да правиш впечатление. Това, което трябва да правиш, е да се държиш готино и да си общуваш с всички. Тя/той ще види, че си общителен човек, а това определено ще ѝ/му хареса.

 

Може да привлечеш вниманието му/ѝ и извън класната стая. Ако случайно се засечете някъде навън, вместо да се притесняваш, отиди и се поздравете. Попитай го/я как е, какво прави, свикнала ли е с мисълта, че лятната ваканция е свършила и т.н. Поддържай няколкоминутен разговор и след това си тръгни.

 

Поддържайте приятелски взаимоотношения – хубаво е, преди да станете гаджета, да бъдете приятели. Така хем ще ви е по-лесно да се сближите и да си станете интимни, хем ще разберете дали си подхождате. Пък, ако нещата помежду ви не се получат, поне ще си останете приятели.

 

За да се харесаш на някого, трябва да проявяваш интерес към него и живота му. Това не означава, че трябва да го караш да се чувстваш, сякаш е на разпит, но е хубаво да задаваш някакви въпроси. Може да го/я попиташ как е минала лятната ваканция, дали е пътувал/а някъде, какво мисли да кандидатства, коя матура ще записва и т.н. Теми на разговор може да намериш много, важното е по време на разговора да го/я питаш неща, свързани с него/нея, а не да говориш за себе си.

 

Другото, което се харесва на хората, е да поискат тяхното мнение. Допитай се до неговото/нейното, когато нещо те вълнува и имаш нужда от съвет. Не е нужно да правиш това, което ти казва, но поне се поинтересувай от мнението му/ѝ.

 

Правенето на комплименти също ще ти бъде от полза. Само, че не прекалявай, защото ще си личи отдалеч, че не си искрен. Казвай само нещата, които наистина мислиш - „Наистина ми е приятно да прекарвам времето си с теб“, „Определено имаш страхотно чувство за хумор“, „Чух, че си изкарала шестица на Олимпиадата – честито!“.

 

Флиртувай – трябва да му/ѝ покажеш, че имаш интерес към него/нея. Това става най-лесно, като флиртувате. Усмихвай се, прави комплименти, използвай езика на тялото си и бъди себе си.

 

Трябва да си готов да излезете заедно навън. Първоначално може да сте в компанията на други хора, но рано или късно трябва да го направите и само двамата. Няма нищо страшно! Щом той/тя се е съгласил/а да излезете, значи определено има интерес към теб.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Ivety Tsvetkova
преди 8 години

Аз доти не знам кой харесвам :D

sexyto666
преди 9 години

това е много добро дано да ми проработи

niki4855
преди 9 години

А стига е аз тез неща съм ги прайл без да знам че има полза :D хора пожелайте ми късмет и аз ше ви пожелая :D

niki4855
преди 9 години

Да и отстъпиш място в лавката мбохохохо тва се казва то романтика :D

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия