Как да съхраняваш на сигурно голите си снимки

2016-10-03 14:10:00
Как да съхраняваш на сигурно голите си снимки
Снимка: freedigitalphotos.net

Днес всеки притежава мобилен телефон с камера или дигитален фотоапарат. Вече изобщо не е трудно да си направим снимка по всяко време, когато желаем. Не е нужно и да чакаме да проявим лентата, за да се порадваме на резултата. Сега е много лесно да си направим снимки, когато и където желаем. Оказва се, че не е много трудно да си направим такива снимки или клипове, но може да бъде много неприятно, ако някой друг ги открие. Как да скрием тези специални фотосесии?

 

Не ги показвайте на приятелите си. Няма лошо да сте близки с приятелите си и да си споделяте. Дори може да разкажете на най-близките си хора, за това, че сте се снимали голи. Но не показвайте снимките на околните. Отначало може да ви се стори добра идея да споделите тази лична информация и да покажете заснетите материали, но си помислете. Все пак не искате хората около вас да познават всяко сантиметърче от тялото ви, както и това на партньора ви. Най-добре е да запазите за себе си тази информация и да не я споделяте, дори с близки хора

 

 

Крийте добре снимките си. Повечето хора не проявяват снимките си, особено голите. Те ги съхраняват на компютъра си или в смартфона. А това може да бъде много опасно. Ако ги имате на хартия, скрийте ги добре някъде вкъщи, където никой няма да ги намери. Ако ги пазите в дигитален вариант, трябва да сте още по-предпазливи.

 

Само вие ли ползвате компютъра? Домашният компютър не е най-удачното място за съхранение на снимките ви. Не можете да разчитате, че родителите ви няма да цъкнат на вашите файлове, само защото пише името ви на дадената папка. Дори случайно могат да попаднат на тези снимки, а това няма да им хареса. Помислете и за по-малките членове на семейството, ако имате такива.

 

Смартфонът също не е добра идея. Някои смартфони имат вградена настройка да споделят всяка направена снимка. Трябва да проверите дали всички такива функции са изключени. Не забравяйте, че смартфонът ви винаги може да изчезне, защото е лесно да го изгубите или да ви го откраднат. Все пак не искате някой да злоупотреби със снимките и клиповете ви?

 

Използвайте флаш памет. Защо не качите всички такива материали на едно място, например на преносим диск и не ги изтриете от компютъра или смартфона? Скрийте флашката на място, което само вие знаете и не я използвайте за други цели.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
papugai
преди 9 години

хахаха, нереално е как съществува някой способен да напише толкова глупости накуп.1. Единствения начин да се изтрие нещо е да бъде физически унищожен носителя.2.Най-лесно е да се криптират снимките, няма никакъв смисъл да ги разнасяш като танцуваща мечка насам натам.3.Голите снимки се правят, за да се гледат и от друг, остава сам да решиш кой да е този друг.

N1K17Y123
преди 9 години

И какъв е смисъла ? После реват, че им викали *ви.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия