Трудно ли е човек да намери сродната си душа

2014-08-06 13:57:00
Трудно ли е човек да намери сродната си душа
Снимка: thinkstockphotos.com

Да намериш човека, с когото би прекарал остатъка от живота си определено е трудно начинание. Често хората си мислят, че са намерили половинката си, но се оказва, че са се заблудили. За пореден път. Съществува ли всъщност понятието „сродна душа“? Дали пък по света няма десетки, дори стотици хора, които могат да бъдат твоята „единствена сродна душа“?

 

Почти всяка двойка преминава през етап, през който мисли човека до себе си за своя сродна душа. Това обикновено се случва в началото, но с течение на времето влюбените разбират, че това не е вярно. Тяхната идеална половинка се оказва нормален човек, притежаващ различни плюсове и минуси.

 

 

Когато двама души имат връзка, те трябва да правят компромиси, за да може тя да се развива. Колкото и да си приличате, няма как да не се получат разногласия помежду ви. Връзката ви трябва да се контролира по равно и от двама ви, не бива единият да налага мнението и желанието си всеки път, когато има възможност да го направи. Когато двама души изпитват нужното уважение един към друг, нещата помежду им се развиват в правилната посока.

 

Повечето хора разбират по погрешен начин понятието „сродна душа“. Приемете връзката ви като дълбок съюз между двама души, които са готови да бъдат заедно и да се борят с трудностите в живота. Нека твоят партньор бъде човекът, който ти помага да се развиваш и да израстваш.

 

Може човекът до теб да не е сродната ти душа, но това не означава, че връзката ви не е специална, а любовта ви не е дълбока. Напротив! Има хора, които се обичат по един особен начин, които са готови на всичко един за друг и които са заедно до края на дните си. Не са много двойките, които намират подходящ човек, с когото да прекарат живота си, но тези, които са имали късмета да го срещнат, знаят, че от това по-голямо щастие на Земята няма.

 

Ако искате нещата помежду ви да вървят и връзката ви да се развива, трябва да гледате на взаимоотношенията си като на нещо, което създавате заедно. Колкото и да се обичате, страстта и пеперудите в стомаха са до време, след това трябва да се трудите и да се раздавате, за да може връзката ви да продължи да съществува и да ви носи нужното удовлетворение.

 

Хората, които гледат на взаимоотношенията си като на борба с трудностите в живота в компанията на любим човек, имат много по-дълги и удовлетворяващи връзки от тези, които смятат, че са намерили сродната си душа и няма нужда да полагат усилия.

 

Така че, ако са минали няколко месеца от началото на вашата връзка и ти не смяташ, че човекът до теб е твоята сродна душа и това ти дава основание да се замислиш дали не е по-добре да се разделите, седни и помисли сериозно над този въпрос. Не е ли по-добре да приемеш факта, че човек нямат идеална половинка? Не е ли по-добре да промениш гледната си точка в името на любовта?

 

Вярваш ли наистина в съществуването на сродна душа или се надяваш това да е истина, защото ти звучи красиво и приказно?

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия