Как да скъсаме с гаджето в няколко стъпки

2014-08-03 17:01:00
Как да скъсаме с гаджето в няколко стъпки
Снимка: Dreamstime

Разделите винаги са трудни, когато има чувства. Ако не ви пука за човека до вас, тогава е много лесно да му кажете, че е време да се разделите. Но ако има любов, привързаност и сте от много време заедно, трудно ще му кажете, че не искате вече да сте заедно. Ако вече сте убедени, че връзката ви няма никакво бъдеще и не обичате човека до вас, трябва да имате смелост да покажете какво чувствате и мислите. Сега ще ви представим няколко стъпки, които ще ви улеснят в раздялата.

 

Стъпка 1.Покажете му, че не сте щастлива. Няма смисъл да играете театър и да се правите, че всичко върви добре. Ако изведнъж му кажете „искам раздяла“ той ще се чуди какво се случва, като до вчера сте били щастливи заедно. Покажете му, че вече не сте щастлива. Показвайте чувствата си. Когато прави нещо, което ви вбесява или ви е ядосал по някакъв начин, недейте да криете. Това е идеална първа крачка към раздялата. Той ще знае, че нещо не е наред.

 

 

Стъпка 2. Ако в следващите няколко дни няма никаква промяна от негова страна или дори да има, вие не сте щастлива, продължавайте напред. В този момент трябва да му кажете, че не искате толкова внимание, не искате да се виждате често и да си комуникирате. Кажете му, че имате нужда от почивка.

 

Стъпка 3. Помислете си как се чувствате. Когато той не ви се обажда, не ви търси и не знаете какво става с него, липсва ли ви? Щастлива ли сте? Мислите ли си често за него? Какво ви се прави? Имате ли нужда от това да сте сами известно време? Харесвате ли някой в момента? Тези въпроси са важни и трябва да си дадете време, за да си отговорите. Ако усещате, че ви е добре без него, продължавайте напред.

 

Стъпка 4. Направете си списък. Вземете лист хартия и направете списък с положителните и отрицателните моменти във вашата връзка. Помислете си кои са повече. Спомнете си защо той ви ядосва и после какво прави, за да се извини и да се сдобрите. Все още ли искате да скъсате.

 

Стъпка 4. Говорете с него. Кажете му всичко онова, което чувствате. Ако някога сте премълчавали, когато той се е държал зле, а вие сте страдали – разкажете му. Не му спестявайте нищо, излейте всичките си чувства. Той може да се опита да ви убеди, че всичко ще се оправи. Щом сте стигнали до тази крачка, вероятно няма как да се поправи и връзката ви отива към своя край.

 

Стъпка 5. Прекратете всякакви контакти. Това е трудно, особено ако имате общи приятели. Освен това е доста болезнено. Не се чувайте и не се виждайте, изтрийте номера му, махнете го от приятелите си в социалната мрежа. Не го търсете, а ако ви търси не отговаряйте. Иначе рискувате да се върнете при него и да съжалявате.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия