Защо да не дадеш втори шанс на бившето гадже? [част втора]

2014-08-07 19:30:00
Защо да не дадеш втори шанс на бившето гадже? [част втора]
Снимка: Dreamstime

Често срещана дилема сред тийнейджърите е дали трябва да дадат още един шанс на бившето гадже. Когато хормоните бушуват, понякога решенията са емоционални, казваме неща, които не мислим, правим неща, за които после съжаляваме. Това е една от основните причини да имаме колебания какво да правим с бившия/та и дали ще е добре да се опитаме да оправим отношенията. Сега ще ви кажем защо да не правите тази крачка назад и защо не бива да пробвате отново.

 

Връзката ви става „удобна“ отново. Когато сте много време с някого, той просто ви омръзва. Страстта вече я няма, сексът в скучен, няма го вълнението от всяка среща и желанието да се виждате постоянно. Той/тя вече не ви липсва, когато не сте се виждали дори един ден, все едно ви е дали ще се обади, или не. При условие, че връзката ви вече е била в такъв етап, тя отново ще стане така удобна и скучна, както преди. Не си мислете, че след като се съберете отново, ще има тръпка, ще се обичате повече или изведнъж всичко ще стане перфектно.

 

Обременяване. През времето, в което сте били разделени, партньорът ви може да се е обременил от някои преживявания. Става въпрос за всичко, което се случва в живота на човек. Може да е сменил училището/университета си и това да се е отразило, да има семейни проблеми или да се разочарова от скъп приятел. Тези неща оказват силно влияние на психиката и трябва да го имате предвид. Не си мислете, че ще е абсолютно същото като преди и не мислете, че човекът до вас не се е променил в някои отношения.

 

 

Грижа. Ако преди гаджето ви не е могло да ви дава всичко, от което се нуждаете, вероятно няма да има промяна. Недейте да си мислите, че изведнъж той/тя ще започне да се трогва от проблемите ви, при условие, че преди не е. В такъв случай не си струва изобщо да давате втори шанс на такъв човек.

 

Сексът е просто различен. Преди сте правили страхотен секс, но вече сякаш нищо не е същото. Защо? Отчуждили сте се. Може би си мислите, че всичко е такова, каквото си спомняте от хубавите моменти във връзката ви. Помислете пак. След всичко, което ви се е случило, раздялата, времето, в което не сте били заедно, определено влияят. Не очаквайте и сексът да е хубав, както преди.

 

Все още искате различни неща. За да се разбират двама партньори, важно е да гледат е една посока. Да искат едни и същи неща от живота, да могат да си представят бъдещето заедно. Ако единият иска да отиде да учи в друг град и да се развива, а другият – не, не мислете, че имате бъдеще заедно. Помислете си след няколко месеца или след година, какви бихте искали да бъдете и какво ще искате да правите. Ако искате различни неща от живота, няма как да имате връзка.

 

Първата част от статията четете тук:

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия