Как да разбереш дали си гей? [част втора]

2014-07-17 13:09:00
Как да разбереш дали си гей? [част втора]
Снимка: thinkstockphotos.com

Каква е твоята дефиниция за гей?

 

Трябва да си наясно какво за теб представляват гейове. За някои хора това са тези, които правят секс с представители на своя пол, но е напълно възможно те просто да разнообразяват сексуалния си живот, без да имат истинско влечение. Според други всеки се ражда с определена сексуалност, трети пък са на мнение, че тя подлежи на промяна заради външни фактори. Каквото и да е твоето мнение, със сигурност ще ти бъде полезно да видиш следните определения:

 

Хетеросексуален - това са хората, които изпитват сексуално влечение към представители на срещуположния пол.

 

Хомосексуален – това са хората, които изпитват сексуално влечение към представители на същия пол.

 

Бисексуален – това са хората, които изпитват сексуално влечение и към двата пола.

 

Пансексуален – това са хората, които изпитват сексуално влечение към всички хора – мъже, жени, травеститите, транссексуални мъже и жени, интерсексуални и т.н., като за тях е важен характерът, а не външния вид.

 

Асексуален – това са хората, които не изпитват сексуално влечение към никого.

 

 

Научи повече за това, което науката твърди относно гейовете.

 

Редица проучвания показват, че хората се раждат с определена сексуална ориентация, която трудно, но не и невъзможно, би се променила заради външния фактори. Статистиката показва, че е по-голяма вероятността едно момче да стане гей, когато има няколко по-големи братя. Явно има нужда да бъде различен и това да стане гей е една добра възможност за него.

 

Помисли за романтичните преживявания, които си имал/а с представителите на срещуположния пол .

 

Как се почувства, когато се хванахте за ръце? Когато се целунахте? Когато правихте секс за пръв път? Колко често имаш еротични фантазии с представител на другия пол? Ако ти трепва нещо всеки път, когато се сетиш за тези изживявания, явно те са ти донесли удоволствие, което би било невъзможно, ако си гей.

 

Помисли за романтичните преживявания с представители на същия пол.

 

Случвало ли ти се е да целунеш някое момче/момиче? Как се почувства? Възбуди ли се? Хареса ли ти? Случвало ти си се е да фантазираш за представител на твоя пол? Ако мисълта за секс с друго момче/момиче ти допада, явно имаш влечение към представители на същия пол. Възможно е да си гей, но е и възможно да си бисексуален или просто да обичаш разнообразието.

 

Седни на спокойствие и си помисли какво ти доставя удоволствие. Представи си гол мъж, а след това гола жена. Или разгледай еротични снимки с мъже и жени. Кои ти доставят повече удоволствие?

 

Първата част от статията четете тук:

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия