Няма спор – тийнейджърските години са изключително сладки и интересни. От 13 до 19-годишна възраст на човек му се случват толкова много неща, като голяма част от тях са за пръв път. Общуването с неподходящи хора обаче може да доведе и до объркване що се отнася до сексуалната ориентация. Тийнейджърите се намират в крехка възраст и са податливи на манипулации. Едно напълно нормално хетеросексуално момче или момиче може да реши, че си пада по представители на своя пол, ако общува с други младежи, които твърдят, че са гейове и се държат като такива.

 

Как да разбереш дали си гей?

 

Преди да поговорим относно нещата, които ще ти помогнат да разбереш, че си гей, нека видим тези, които не показват непременно, че си падаш по представители на твоя пол.

 

 

1. Представяш си еротични сцени с друг/а – това, че ти се е случвало да си фантазираш сексуални неща с някой от твоя пол, определено не означава, че си гей. Почти на всеки му се е случвало, особено на момичетата. Това, че си фантазираш, не означава, че би го направил/а или пък че си падат само по хора от твоя пол.

 

2. Имал/а си хомосексуално изживяване – това, че си изпушил/а една цигара, не те прави пушач. Това, че си целунала представител на твоя пол, не те прави гей. Тийнейджърите обичат да експериментират с всичко – алкохол, спорт, начин на обличане и дори връзки. Дори да си била известно време с човек от твоя пол, това не означава, че изпитваш влечение само към тях и си гей. Възможно е да си имал/а нужда да разнообразиш личния си живот или да опиташ нещо ново. Няма нищо лошо човек да експериментира, просто не бива да си прави погрешни изводи.

 

3. Харесал/а си си транссексуален – в днешно време повечето транссексуални мъже и жени могат наистина да бъдат объркани за нормални, както в нетрезво, така и в трезво състояние. Ако си си паднал/а по транссексуален, без да знаеш, че е такъв, не се притеснявай за сексуалната си ориентация, не си гей. Ако обаче те възбужда мисълта да бъдеш с жена с мъжки гениталии или обратното, явно наистина си падат по представители от твоя пол, макар и изглеждащи като представители на срещуположния. А също така е възможно това да е някакъв ваш фетиш, за който не сте знаели доскоро.

 

4. Не харесваш представители на срещуположния пол – това, че не си момче, а не си падаш по момичетата, не означава, че си падаш по момчета. Напълно възможно е да не изпитват сексуално влечение към нито един от двата пола.

 

Втората част от статията четете тук:

Автор: Ралица Солакова