Имаш чувства и към двамата. Кого да избереш?

2014-07-10 17:01:00
Имаш чувства и към двамата. Кого да избереш?
Снимка: Dreamstime

Любовта е сложно нещо. Често се случва човек да има интерес към двама души и да не знае кого да избере. Преди да предприемеш каквито и да е действия към един от двамата, помисли добре кого искаш и послушай сърцето си. Как да направиш правилния избор?

 

Поискай съвет от близките ти – твоето семейство и приятели виждат нещата отстрани и могат да ти дадат ценен съвет относно избора, пред който си изправен/а. Когато в една ситуация има чувства, напълно нормално е да се затрудняваш и да не гледаш реално на нещата. Помоли хората около теб да дадат мнението си относно двамата души между които се колебаеш.

 

 

Не издигай на пиедестал нито един от двамата – когато човек е влюбен, той е склонен да си затваря очите за недостатъците на партньора си. Колкото пъти ти се е случвало да си хванеш ново гадже и да си мислиш, чие това е твоята идеална половинка и няма как да намериш по-добър, мил, умен, красив и т.н. и т.н. човек от него. След време разбираш, че си далеч от истината и това е съвсем обикновен човек със своите положителни и отрицателни качества. Затова седни и помисли кой от двамата ти подхожда повече, защото след време страстта помежду ви ще изчезне и за да останете заедно, трябва да имате еднакви виждания. Направи подробен списък с плюсовете и минусите и на двамата и тегли чертата.

 

Помисли си с кого се чувстваш по-добре – със сигурност и с двамата си прекарваш невероятно, но единият все ти е по на сърце. Когато имаш връзка е важно да обичаш човека до себе си, да го намираш за привлекателен и да бъдете приятели. Връзка, основана само и единствено на страст и секс, е обречена.

 

Не приемай любовта като даденост – нормално е в началото всичко да е цветя и рози, но с времето ежедневието да ви завърти и по-рядко да правиш секс с половинката си, рядко да ходите на романтични вечери и т.н. В такива моменти се появява нов човек, който ти дава това, което не получаваш в последно време – внимание, романтични жестове, обещания за светло бъдеще и т.н. Ако това ти хареса и решиш да оставиш половинката си, имай предвид, че този сценарии ще се повтори, но с друг човек. Връзката винаги търпи развитие и промени, но ако и двамата се обичате и влагате усилия, за да я поддържате, никога няма да имате нужда от разнообразие и празни обещания.

 

Виж кой полага повече усилия, за да те спечели – когато човек е влюбен, той е готов на всичко, за да има човека, когото обича. Може да ви звучи повърхностно да се влияяте от това, но не е от без значение. Колкото повече някой държи на теб, толкова повече ще се бори за сърцето ти.

 

 

За кого мислиш по-често? - сънищата не ги броим, защото често човек сънува неща, които не иска. На повечето от вас със сигурност им се е случвало да сънуват, че правят секс с човек, когото не харесват, така че това, че сънуваш единия повече от другия, не означава, че си мислиш повече за него и чувствата ти са по-силни. Но кой от двамата е постоянно в мислите ти?

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия