Грешките, които допускат момчетата с презервативите

2014-06-02 15:53:00
Грешките, които допускат момчетата с презервативите
Снимка: Reuters

Любовта е прекрасно чувство и няма нищо по-естествено от това да я консумираме. Тийн годините са именно тези, в които правим първите си сексуални контакти и е изключително важно да бъдем подготвени за това ново изживяване. На първо място задължително е да използваме предпазни средства, дори обаче да го направим далеч не е гарантирано, че ще се предпазим, защото според последното проучване на американски учени голяма част от мъжете не знаят как да поставят презерватива. Ето и най-честите грешки, които може да допуснете.

 

 

1. Разпъват целия кондом, преди да го сложат

 

С такова умение са се похвалили от 2,1 до 25,3% от допитаните. Те разпъват целия презерватив на дължина, а едва след това го слагат. Учените изтъкват, че това е груба грешка и най-добре е презервативът да бъде поставян чрез приплъзване около пениса.

 

2. Оставят вътре въздух

 

Едно от главните правила при поставянето на кондом е върхът му да бъде притиснат с пръсти, за да може да не остане въздух в него. Тази част обаче е пропускана от около 35% от анкетираните мъже, което е изключително погрешно, тъй като ако решите да им подражавате, когато стигнете до еякулация няма да има къде да остане спермата.

 

3. Не махат навреме презерватива

 

Да, това също е груба грешка, не малко мъже твърдят, че след еякулацията не бързат да излязат от партньорката, което обаче може да им струва скъпо. Ако се забавите прекалено много, то ерекцията ви ще изчезне и по този начин е много вероятно презерватива да се изхлузи, затова след като еякулирате, винаги махайте навреме презерватива.

 

4. Отварят опаковката с остри предмети или зъби

 

Знаем, че в порнофилмите и в доста реклами страстни мъже и жени отварят презерватива с уста, но това е голяма грешка, тъй като можете да скъсате кондома и всъщност да останете непредпазени. Опаковката на презервативите се отваря изключително лесно и с голи ръце, затова използвайте именно тях.

 

5. Срок на годност

 

За наша радост все по-малко хора пренебрегват тази важна особеност, но въпреки това, тя фигурира сред петте най-често срещани грешки при използването на презерватив, затова обезателно, когато правите секс погледнете срока на годност на опаковката, за да не останете неприятно изненадани.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Ouroboros
преди 9 години

Статията е добра, ама автора да беше учил малко български правопис поне...


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия