Сексът е прекрасен начин да се почувствате добре, да усетите близостта и любовта на партньора си. Сексът е интересна тема за повечето тийнейджъри и е нормално да си задавате какви ли не въпроси. Но със сигурност ще се изненадате от някои факти, свързани със секса като например как парите влияят на близостта или колко калории гори сексът. Сега ще ти разкажем повече за тези интересни изследвания на сексуална тематика.

 

Двойките, които пътуват заедно правят по-добър секс. Проучване, направено през февруари 2013, поръчано от Асоциацията Travel в САЩ установи, че двойките, които прекарват почивките си заедно най-малко веднъж годишно, имат повече задоволителни сексуални живот. 1100 е бройката на анкетираните възрастни, 77% от тези двойки, които пътуват заедно, описват сексуалния си живот като прекрасен.

 

В сравнение, 66% от тези, които не пътуват заедно през почивките си. Освен многото секс, пътуванията през уикенда поддържат романтиката жива за 83% от двойките и предизвикат повече интимност, отколкото малките подаръци. Така че за следващия рожден ден или през уикенда, защо не се поразходите някъде извън града?

 

Множеството сексуални партньори в млада възраст имат връзка наркотиците и злоупотребата с алкохол в по-зряла възраст.

 

 

Според данни на изследователи, над 1000 души, родени през 1970 г. в Дънедин, Нова Зеландия –се оказва, че младежите, които имат няколко сексуални партньори през първите години зрялост са по-склонни към злоупотреба с наркотици и алкохол. Възрастта е важна, особено при жените, които имат 2,5 партньора или повече годишно; те са между 7 и 17 пъти повече изложени на риск от злоупотреба с алкохол и наркотици. Изследователите подозират, че злоупотребата с наркотични вещества, може да бъде свързана с разврат, защото и двете са свързани с рисковото поведение на младите хора, които са по-склонни да опитат, отколкото по-възрастните.

 

Сексът може да облекчи главоболието. Ако се откажете от секса, защото главата ви боли, вие изпускате ефективно лечение. Проучване от февруари 2013 доказва хипотезата, че сексът лекува болката в главата. Изследвани са 800 души, страдащи от главоболие и 200, които страдат от мигрена. Симптомите са намалени на 60% при тези, които са правили секс по време на пристъп на мигрена, а 37% от тези с главоболие забелязват подобрение в състоянието им. Смята се, че болката намалява, защото в тялото се отделят ендорфини по време на секс, а те имат болкоуспокояващо действие.

 

Средната секс сесия изгаря само 21 калории. Потенето в кревата не е причина за пропускане на тренировка в залата. В проучване на изданието New England Journal по медицина от февруари 2013 г., изследователите установили, че често споменаваните 300 до 400 калории, изгорени от секс, не е точно така. Още констатации: половият акт трае средно шест минути (тъжно, нали?) и изгаря само 21 калории за това време, което се равнява на около 4 км. ходене.

 

Първата част от статията четете тук:

Автор: Nadejda Atanasova