Чудиш се защо гаджето ти не иска секс така, както преди? Сякаш ти искаш, а той се чуди как да ти откаже или просто няма желание. Това ти се струва странно, защото преди никога не се е случвало. Ще ти посочим няколко фактора, които могат да ти помогнат в разгадаването на загадъчното му поведение.

Иска повече почивка. Ако в последно време гаджето ти е напрегнато, няма много енергия, има проблеми или му се налага да работи, това е сериозна причина да ти отказва секс. Повечето момичета си мислят, че момчетата винаги са готови за секс и постоянно искат. Истината не е точно такава. Момчетата искат секс, но когато се чувстват спокойни и уравновесени. Ако е претоварен с куп задачи, не очаквай либидото му да е високо както преди.

 

Иска да играе видео игри и да гледа футбол. Повечето момчета са маниаци на тема игри и спорт. Ако твоят човек не прави изключение, не се учудвай ако либидото му спада по време на някое първенство или ако е излязла нова версия на любимата му игра. Момчетата имат нужда от това, както момичетата имат нужда от шопинг и клюкарстване с приятелки. Опитай да му дадеш време да се наслади на тези любими занимания.

 

Менструация. Много момчета се отказват от секса, когато приятелките им са в менструация. Това не означава, че го е гнус от теб. Просто тялото ти има различна хормонална среда. Когато си в овулация, тогава си най-привлекателна, а отново за това са виновни хормоните. И все пак, дори в това време от месеца, има начини, по които да си доставяте сексуално удоволствие.

 

 

Иска повече спонтанност. Ако в последно време връзката ви не е особено разнообразна, правите всеки ден едно и също или пък се виждате рядко, може би това му пречи. Мъжете също обичат спонтанността и непредвидените изненади. Кога последно правихте секс в кухнята или директно от входната врата. Този път вместо да подготвяш свещи и шоколад, направи някоя по-пикантна изненада, която той със сигурност няма да очаква.

 

Не се чувства добре в тялото си. Ако приятелят ти е надебелял рязко или е отслабнал много, вероятно не се чувства привлекателен. Може да ти звучи странно, но момчетата също са суетни и искат да ти се харесат, също както ти на него. Опитайте се да поговорите и му помогни да върне увереността си.

 

Гледа твърде много порно. Ако приятелят ти се отдава много на порното, вероятно няма желание да прави секс. Това е нормално, защото самозадоволяването намалява сексуалното желание. Ако забелязваш, че гледа всеки ден порно, опитай да се присъединиш към него и го питай дали няма някоя несбъдната фантазия с теб.

Автор: Nadejda Atanasova